Gündem

"Hamas’ın yaptığını Türkiye’de yapmalıyız" demişti: İsmailağa'nın ölen lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğenine "suça tahrik"ten soruşturma

24 Kasım 2023 21:27

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İsmailağa cemaatinin ölen lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu hakkında "suç işlemeye tahrik" suçundan resen soruşturma başlattı.

İsmailağa cemaatinin eski lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu'nun, Hamas’ın İsrail’de yaptığının Türkiye’de yapma çağrısında bulunduğu video,ü Büyük Doğu Akıncıları Fikir Sanat ve Dayanışma Derneği logosuyla sosyal medyada paylaşılmıştı.

Ustaosmanoğlu, videoda, “Hamas’ın Filistin’de yaptığını biz Türkiye’de yapmak zorundayız. Yaparız, onlar yaptığına göre. Bizim onlardan neyimiz eksik, biz de yaparız. Sadece Büyük Doğu'cular. Fazla adama gerek yok, buradakiler yeter. Hamas'ın kıymetini bilmiyoruz. Adamlar öyle bir şey gösterdi ki bize. Başımızı belaya sokmak için diyorum. Biz şu an itibarıyla eğer vakti zamanı iyi değerlendirebilirsek Türkiye’de bir devrimin olmaması için hiçbir sebep yok" demişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, video içeriğinde sarf edilen sözleri nedeniyle, Saadettin Ustaosmanoğlu hakkında "Suç işlemeye tahrik" suçundan resen soruşturma başlattı.

TIKLAYIN - İsmailağa cemaatinin ölen lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni: Hamas’ın yaptığını biz de Türkiye’de yapmalıyız; devrim olmaması için hiçbir sebep yok!