Gündem

Hâkimden, saldırgan emlakçıya tazminat hamlesi

Olayın etkisiyle travma geçiren hâkimin taşınmak zorunda kaldığı bildirildi

12 Mart 2024 08:58

Dört yıl önce, evinin önünde yaşanan kafa ve yumruk darbesiyle yaralanan Hâkim H.H.S., kendisine saldırıp 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan emlakçı Özkan Yıldırım hakkında 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Uyardı, saldırıya uğradı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi hâkimi H.H.S., 27 Kasım 2020'de, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken, Şişli'deki evinin önünde bir trafik kazasına tanık oldu. Kazadan sonra, H.H.S. trafik düzenini bozan ve yolu kapatan aracın sürücüsüne aracı başka bir yere çekmesi yönünde uyardı. Bu sırada, kazaya karışmamış olmasına rağmen olay yerinde bulunan emlakçı Özkan Yıldırım, hâkime hakaret edip, plakasının şikayet amaçlı alınmasına tepki olarak da kafa ve yumruk darbeleriyle yere düşürdü. Bu saldırı sonucunda Özkan Yıldırım, "kasten yaralama" suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Travma yaşadı, taşınmak zorunda kaldı

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre, hâkim H.H.S.'nin avukatı, müvekkilinin Özkan Yıldırım tarafından yaşanan saldırı sonucu ağır bir psikolojik travma geçirdiğini belirtti. Avukat, Yıldırım'ın daha önce uyuşturucu kullanımı nedeniyle sabıkalı olduğunu ve hâkim H.H.S.'nin savcı olarak görev yaparken Yıldırım hakkında, aynı apartmanda yaşayan bir hemşireye yönelik şiddet ve tehdit içeren suçlardan iddianame hazırladığını açıkladı. Saldırının gerçekleştiği dönemde hâkimin bu sokakta üç yıldır yaşadığı ve olayın etkisiyle Anadolu Yakası'na taşınmak zorunda kaldığı ifade edildi. Avukat, müvekkilinin yaşadığı bu travma nedeniyle 250 bin liralık manevi tazminat talep ediyor ve Özkan Yıldırım'ın mal varlıklarına ihtiyati haciz uygulanmasını istiyor.