Gündem

HaberTürk yazarı Yılman: Diyarbakırlıların bazıları kızıyor falan Sur'un yeni haline ama hiç kusura bakmasınlar yapılabilecek en güzel dokunuşlar yapılmış

"Bir kere restorasyonlar mükemmel olmuş, mükemmel ötesi hatta"

19 Ekim 2022 11:16

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, Diyarbakır Sur ziyaretinden izlenimlerini aktardı. Yılman, "Diyarbakırlıların bazıları; “İnsansız ilçeye dönüştürdüler güzelim Sur’u” diyerek kızıyor falan bu yeni haline ama hiç kusura bakmasınlar yapılabilecek en güzel dokunuşlar yapılmış." görüşünü savundu. 

Yılman yazısında, "İşte yaklaşık 1 yıl süren “Hendek Olayları”, başta bu tarihi eserler olmak üzere bütün Sur'da korkunç tahribatlara yol açmıştı. Çok çok üzülmüştüm. O güzelim kiliseler, eski Diyarbakır konakları, sokakların görüntüleri Suriye’den ya da Irak’tan savaş sonrası yansıyan görüntülerden hiç farklı değildi. Dahası sanki birebir aynısıydı. Dolayısıyla inanamadım bu son karşılaştığım haline. Çok mutlu oldum. Diyarbakırlıların bazıları; “İnsansız ilçeye dönüştürdüler güzelim Sur’u” diyerek kızıyor falan bu yeni haline ama hiç kusura bakmasınlar yapılabilecek en güzel dokunuşlar yapılmış. Bir kere restorasyonlar mükemmel olmuş. Mükemmel ötesi hatta. Daha iyisi olamazdı. Doyamadım gezmeye." düşüncesini dile getirdi.