Gündem

HaberTürk yazarı Yılman: Beyza, devlet tarafından göz göre göre bir psikopata kurban edildi

"Bu, göstere göstere yaşanmış, önceden olacağı çok net, belli bir çocuk cinayeti"

Selim Tekin - Beyza Doğan (sağda)

10 Ağustos 2022 11:30

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman, 16 yaşındaki Beyza Doğan’ın 35 kez şikâyet edilen saldırgan Selim Tekin tarafından vurularak öldürülmesine ilişkin olarak, “Beyza, devlet tarafından göz göre göre bir psikopata kurban edildi” değerlendirmesini yaptı.

Yılman yazısında,Tamı tamına 35 defa şikayet edilmiş. Ne olmuş sonunda? Savcılık koruma kararı çıkartmış. Peki uygulamaya konulmuş mu bu karar? Sonuca bakılırsa elbette ki konulmamış. Konulsaydı zira Beyza şu an yaşıyor olurdu. Beyza yok artık. Çünkü o ağır ruh hastası dediğini yaptı ve silahı çekip Beyza’nın kafasına sıktı. Sonra kendi kafasına da sıktığı için o da geberdi ama o geberse ne olur gebermese ne olur. Sonuçta Beyza göz göre göre bir psikopata kurban edildi. Kim tarafından? Elbette ki devlet tarafından. Eğer devlet göstermelik, sıradan bir koruma kararı çıkartmak yerine... Selim Tekin denilen adamın, kadınına aşık bir erkek değil de, onun 16 yaşındaki çocuğa zarar verme ihtimali yüksek ağır bir ruh hastası olduğunu görebilseydi… Ve o psikopatı alıp bir akıl hastanesine zincirleseydi… Beyza bugün toprak altında olmazdı." düşüncesini dile getirdi.

Yılman şu ifadeleri kullandı: 

"O yüzden de kimin hangi yetkilinin, kurum ya da kuruluşun sorumluluğu varsa bu cinayetin yaşanmasında… Hepsinden hesap sorulmalı. Olamaz böyle bir şey! Tüm kadın cinayetleri elbette ki korkunç. Biri diğerinden elbette ki daha hafif değil. Ancak sorun şu ki; Bu bir kadın cinayeti değil! Bu, göstere göstere yaşanmış, önceden olacağı çok net, belli bir çocuk cinayeti… İçler acısı vesselam..."

TIKLAYIN |  16 yaşındaki Beyza Doğan'ı öldüren Selim Tekin öldü

TIKLAYIN | 35 kez şikâyet edilen saldırgan Selim Tekin tarafından vurulan 16 yaşındaki Beyza Doğan yaşamını yitirdi

TIKLAYIN |  35 kez şikâyet edilmiş; koruma kararına rağmen Selim Tekin, zorla girdiği evde 16 yaşındaki Beyza Doğan'ı silahla vurdu