Gündem

HaberTürk yazarı Par: Kılıçdaroğlu bu sefer farklı bir hava yarattı

"Kılıçdaroğlu AK Parti’ye karşı rövanşist bir dil kullanmayı da bırakmalı"

Selvi Kılıçdaroğlu - Kemal Kılıçdaroğlu - Sultan Kara (soldan sağa)

09 Temmuz 2022 11:51

HaberTürk gazetesi yazarı Kübra Par, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 28 Şubat döneminde okuldan atılan bir öğretmeni ziyaret etmesine ilişkin olarak, "Kılıçdaroğlu bu sefer farklı bir hava yarattı" yorumunu yaptı. 

Par yazısında, "Kılıçdaroğlu bu sefer 28 Şubat mağduru başörtülü bir eski öğretmeni ziyaret etti ve daha farklı bir hava yarattı. Dün Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği Sultan Kara ile detaylı bir röportaj yapmıştı. Sultan Hanım ziyaretten son derece memnun kalmış. Kılıçdaroğlu’nu samimi bulduğunu söyleyerek ekliyor: 'Bu süreçte yaşatılanların hata olduğunu kabul etmeleri, bunun telafisi için evimizde bizi ziyaret etmeleri anlamlıydı. (…) Kendilerini kahvaltıda ağırladık. Takip ettiğim kadarı ile kendileri mütevazı bir hayat sürüyor, o yüzden ‘Hay Allah kahvaltı olur mu şimdi?' gibi bir endişeye kapılmamak da iyi geldi.' Malum yapılan kamuoyu araştırmaları olası bir iktidar değişiminde, dindar seçmenin AK Parti dönemindeki kazanımlarını kaybetmekten endişe ettiğini gösteriyor. Bu endişelerin bugünden yarına ortadan kalkması kolay değil ama imkânsız da değil. Yeter ki Kılıçdaroğlu ve bir bütün olarak CHP kadroları bu çabayı sürdürmeye, bu tarz ziyaretleri sık sık yapmaya devam etsin." düşüncesini dile getirdi. 

Par şu ifadeleri kullandı: 

"Sadece bu da yeterli değil. Kılıçdaroğlu AK Parti’ye karşı rövanşist bir dil kullanmayı da bırakmalı. Tehdit dili kararsızlar üzerinde son derece negatif bir etki yaratıyor. Yıllardır oy verdikleri parti düşmanlaştırıldığında, kendilerini ötekileştirilmiş hissediyorlar."

TIKLAYIN  | 28 Şubat döneminde okuldan atılan Sultan Kara: Kılıçdaroğlu’nun beni dinlerken samimi olarak üzüldüğünü gördüm

TIKLAYIN | Kılıçdaroğlu, 28 Şubat sürecinde okuldan atılan öğretmen Sultan Kara ile görüştü: Bir hata yaptık, telafi edilmesi lazım