Kültür-Sanat

Grammy adayı rapçi gözaltına alındı

21 Savage'ın ABD'de yasa dışı olarak bulunduğu öne sürüldü

04 Şubat 2019 18:49

Grammy adayı rap şarkıcısı 21 Savage, pazar günü Amerikalı yetkililer tarafından ülkede yasa dışı olarak bulunduğu ve hüküm giymiş suçlu olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. ABD Göç ve Gümrük İdaresi (ICE) yetkilileri gerçek adı Sha Yaa Bin Abraham-Joseph olan rap şarkıcısının İngiltere’den Amerika’ya 2005 yılında geldiğini ve vize süresi dolmasına rağmen şarkıcının kalmaya devam ettiğini belirtti.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre, ICE sözcüsü Brian Cox, 21 Savage sahne adlı şarkıcının Georgia eyaletinde gözaltına alındığını ve federal göçmen mahkemelerinde sınırdışı işlemlerinin yapıldığını söyledi. Sözcüye göre şarkıcı 2014 yılında Georgia’da uyuşturucu suçundan dolayı hüküm giydi ve yerel emniyet yetkilileriyle işbirliği içinde yürütülen operasyonda da gözaltına alındı. 21 Savage’ın Facebook sayfasında gelecek dönem için planlanan çok sayıda konser ve etkinliğinin olduğu görülüyor.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı da “Personelimiz Amerika’da gözaltına alınan İngiltere vatandaşının avukatıyla temasta” açıklamasını yaptı.

21 Savage’ın avukatı Dina LaPolt Reuters haber ajansının konuyla ilgili sorularına yanıt vermedi ancak Variety adlı dergiye yaptığı açıklamada “Abraham Joseph’ın serbest kalması için çabalıyoruz. Yetkililerle de olabilecek herhangi bir yanlış anlaşılmayı gidermek için çalışıyoruz” dedi.