Dünya

Görevden alınan OpenAI kurucu ortağı Sam Altman, günler sonra şirkete geri döneceğini açıkladı

Şirket, Altman'ın geri dönmesini prensipte kabul ettiğini ve kendisini görevden alan yönetim kurulunu kısmen yeniden oluşturacağını açıkladı

22 Kasım 2023 10:28

T24 Dış Haberler

OpenAI kurucu ortağı Sam Altman, yönetim kurulu tarafından görevinden alınmasından birkaç gün sonra, şirkete geri döneceğini söyledi. Şirket, Altman'ın geri dönmesini prensipte kabul ettiğini ve kendisini görevden alan yönetim kurulunu kısmen yeniden oluşturacağını açıkladı. 

Altman, X'te yayımladığı bir yazıda "OpenAI'ye dönmeyi dört gözle bekliyorum. OpenAI'yi seviyorum ve son birkaç gün içinde yaptığım her şey bu ekibi ve misyonunu bir arada tutmaya hizmet etti" dedi. Firmanın "Microsoft ile olan güçlü ortaklığını" geliştireceğini de sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz hafta, OpenAI Yönetim Kurulu, Altman'ı görevden almaya karar vermiş ve bu karar, diğer kurucu ortak Greg Brockman'ın istifasına yol açarak yıldız yapay zeka şirketini kaosa sürüklemişti. 

Brockman da X'te yayımladığı bir yazıda firmaya geri döneceğini söyledi.

Karar, çalışan olmayan üç yönetim kurulu üyesi Adam D'Angelo, Tasha McCauley ve Helen Toner ile üçüncü bir kurucu ortak ve firmanın baş bilim insanı Ilya Sutskever tarafından alınmıştı. Ancak Sutskever, Pazartesi günü X üzerinden özür dilemiş ve yönetim kurulunu geri adım atmaya çağıran personel mektubunu imzalamıştı. 

OpenAI'nin en büyük yatırımcısı olan Microsoft daha sonra Altman'a teknoloji devinde "yeni bir gelişmiş yapay zeka araştırma ekibine" liderlik edecek bir iş teklif etmişti.