Kültür-Sanat

Gençlere Alan Açık: Resim Yarışması'nda halk oylaması için son gün 30 Temmuz!

Gençlere Alan Açık: Resim Yarışması'nda ilk 20'ye giren eserler, Taksim Sanat'ta sergilenmeye devam ediyor. Sergiyle eş zamanlı olarak başlayan halk oylaması da 30 Temmuz’da sona erecek. Halk Ödülü'nün sahibi ise Radar İstanbul üzerinden gerçekleştirilecek oylama sonucunda belirlenecek

24 Temmuz 2023 15:41

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ’nin genç yetenekleri özgür bir ortamda sanat pratiklerini sergilemeye ve hikâyelerini anlatmaya teşvik etmek amacıyla düzenlediği “Gençlere Alan Açık: Resim Yarışmasında dereceye giren ilk 20 eser, Taksim Sanat’ta sanatseverlerle buluşuyor. 

Hangikredi’nin ana destekçisi olduğu yarışmanın ilk ayağı olan “Bellek ve An” temalı resim yarışmasına, 700’ün üzerinde lisans, yüksek lisans, doktora öğrencisi/mezunu başvurmuştu. Çelenk Bafra, Eda Kehale Argün, İnci Eviner, Osman Erden ve Oya Delahaye’den oluşan Seçici Kurul tarafından seçilen 20 eser, 11 Temmuz’da sergilenmeye başlayarak aynı zamanda Radar İstanbul üzerinden oylamaya sunuldu.

Şu ana kadar 5.000’in üzerinde oyun kullanıldığı yarışmada, en fazla oy alan eserin sahibi, 10.000 TL'lik Halk Ödülü'nü kazanacak. Sergi sonrasında ise Seçici Kurul tarafından belirlenecek birinciye 50.000 TL, ikinciye 25.000 TL, üçüncüye 10.000 TL ödül verilecek.

“Halk Ödülü’nün sahibi, Radar İstanbul üzerinden yapılacak oylama ile belirlenecek”

İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Abbas, yarışma ile ilgili olarak "Genç sanatçılara alan yaratıp onları motive etmeyi hedeflediğimiz yarışma kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından 700'ü aşkın başvuru aldık. Seçici Kurul'un titiz ve özverili değerlendirme sürecinin ardından ilk 20'ye giren eserler belirlendi. Özgün ve etkileyici çalışmalar arasından seçilen bu eserleri 11 Temmuz itibarıyla Taksim Sanat'ta sergilemeye başladık. Halk Ödülü'nün belirlenmesi içinse, Radar İstanbul mobil uygulaması üzerinden bir oylama başlattık. Tüm eserler birbirinden kıymetli, hem finalistler hem de başvuru sahibi tüm eser sahiplerini tek tek tebrik ediyorum." dedi.

Serginin proje koordinatörü Banu Seyhan ise tüm hikâyenin “Genç sanatçılara kendilerini daha özgür hissettikleri bir alan yaratarak sanat pratiklerini göstermeleri ve hikâyelerini anlatmaları için teşvik edebilir miyiz?” sorusu ile başladığını belirterek “İzleyiciyi genç sanatçılarla bir araya getirme niyetleri ile yola çıkan yarışmamızda; 11-30 Temmuz tarihleri arasında Taksim Sanat’ta gösterilmek ve halk oylamasına sunulmak üzere seçici kurulumuz tarafından finalist 20 eser seçildi. İzleyiciler, sanat eserleri ile daha ayrıntılı bir ilişki kurması, daha aktif bir rol üstlenmesi adına sergilenen 20 finalist eseri oylayabiliyorlar. ‘Halk Özel Ödülü’nün kazananı, gelen ziyaretçilerin oylaması sonucunda belirleniyor olacak.” ifadelerini kullandı.

Gençlere Alan Açık: Resim Yarışması’nda dereceye girerek oylamaya sunulan eser sahipleri:

Aliye Akman, Ayça Selcen Korgun, Ayşe Uluçay, Bahar Ata, Batuhan Daşdemir, Burak Baş, Emincan Kale, Eren Bayezit, Gülcenur Özdemir, Havva Nur Büyükdikmen, Lena Demirhan, Mahmut Başkurt, Mutlu Aksu, Nuray Çiçek, Özge Akdeniz, Raife Tokyürek, Sefer Tan, Sema Nur Karadeniz, Yasin Canlı, Zeynep Sude Can.