Politika

Gelecek Partili Şahin'den deprem bölgesinde inceleme: Depremzedelerin sorunları için basın toplantısı düzenlenecek

05 Eylül 2023 17:13

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin başkanlığındaki ekip, 25 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında deprem illerini ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulundu. Şahin; ziyaretleri kapsamında Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Hatay, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa illeri ve 8 ilçe ile 5 köye giderek depremzede vatandaşlarla bir araya geldi, şikayet ve talepleri dinledi.

Her gittiği vilayette konteyner kentleri de ziyaret eden Şahin, konteynerlerden sorumlu koordinatör kaymakamlardan bilgi aldı, vatandaşları dinledi. Temaslarında hükümetin vaat ettiği TOKİ konutlarının şantiyelerini de yerinde inceleyen Şahin, şantiye yetkililerinden bilgi aldı. Şahin, yapılan toplu konutların mevcut ihtiyaç karşısında çok yetersiz ve kime nasıl dağıtılacağının belirsiz olduğunu söyledi.

Basın toplantısı düzenlenecek

Şahin, deprem bölgesinde yaşanan sorunları ve parti olarak planlarını şu sözlerle ifade etti:

"Deprem bölgesi programımda “9 il, 8 taşra ilçesi, 5 köy ziyareti” gerçekleştirdim. Gözlemlerimi ayrıntılı bir rapor olarak kamuoyu ile paylaşacağım. Ayrıca bu raporu Cumhurbaşkanlığı makamına, TBMM Başkanlığına, ilgili bakanlara ve siyasi partilere de ileteceğim.

Bölgede ‘yapılan konutların yetersiz olması, konteyner ihtiyacı, ağır hasarlı binaların çokluğu, içme suyu sorunu, eğitim-öğretim sezonuna hazırlıklarda aksamalar’ gibi önemli sorunlar var. Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde TBMM’de ve Gelecek Partisi Genel Merkezimizde basın toplantısı düzenleyeceğiz"