Politika

Gelecek Partili Şahin, "Milletvekillerinin fazla maaş ödemesi"ni Bakan Şimşek'e sordu

28 Ağustos 2023 12:51

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin,  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, 14 Mayıs Genel Seçimleri sonucunda tekrar görev almayan milletvekillerinin 15 Mayıs-30 Haziran arasındaki 1,5 aylık dönem için fazladan maaş alıp almadığı konusunda beş maddelik soru yöneltti.

Şahin, Şimşek'in yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu soru önergesinde, "Milletvekili maaşları 3 aylık periyotlarla yatırılmaktadır. TBMM 27. Dönem Milletvekillerine de 2023 yılı Nisan, Mayıs ve Haziran ayı maaşlarının Nisan ayında peşin olarak yatırıldığı, dolayısıyla 14 Mayıs Genel Seçimleri sonucunda tekrar görev almayan milletvekillerinin 15 Mayıs-30 Haziran arasındaki 1,5 aylık dönem için fazladan maaş aldığı bilgisi kamuoyuna haber olarak yansımıştır. Konunun gerçek olması halinde önceki milletvekillerinin haksız bir kazanç sağlayacağı ve aleni bir kamu zararı oluşacağı aşikardır" ifadelerini kullandı.

Şahin, "Bu hususun toplum nezdinde milletvekilliği makamının ve TBMM’nin itibarına zarar vereceği tartışmasızdır. 27. Dönem Milletvekillerine bahsedildiği gibi fazladan maaş ödemesi yapılmış ise ivedi bir şekilde fazla yapılan ödemelerin iadesinin istenmesi için idari ve yasal işlemlerin özenli bir şekilde yürütülmesi önem arz etmektedir" dedi.

Şahin'in Şimşek'e yönelttiği sorular şöyle:

  • "TBMM 27. Dönem Milletvekillerine son maaşları hangi tarihte ve kaç aylık olarak yatırılmıştır?
  • 27. Dönemin son maaş ödemesinde fazladan ödeme yapılmış olan kaç milletvekili vardır?
  • Fazla maaş ödemesi almış olan milletvekilleri arasında fazla ödemeyi iade yapan kaç milletvekili vardır?
  • 27. Dönem Milletvekillerine ödenen fazladan maaşlar her bir milletvekili için kaç TL’dir ve bu durumun sonucunda oluşan toplam kamu zararı ne kadardır?
  • Bu konuda oluşan kamu zararının giderilmesi için idari ve yasal işlemler yapıldı mı ya da yapılacak mıdır?"