Dünya

Gazze'deki İsrail saldırılarında ölen Filistinli sayısı 21 bin 110’a yükseldi

İsrail’in saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısının son 24 saatte 195 arttı

27 Aralık 2023 15:42

İsrail ordusunun Gazze saldırılarında ölen Filistinli sayısının 21 bin 110’a ulaştığı açıklandı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı İsrail’in saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısının son 24 saatte 195 artarak 21 bin 110’a, yaralı sayısının da 55 bin 243’e yükseldiğini açıkladı.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki el-Megazi Mülteci Kampı'nda bulunan UNRWA'ya bağlı el-Magazi Okulu'na saldırı düzenledi.

Binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı okul saldırıda hasar görürken hayatını kaybetmiş kişilerin olduğu aktarıldı.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, halkına karşı “ağır bir suç” işlendiğini söyledi. Abbas, Gazze Şeridi’nde yaşananları "faciadan fazlası" olarak nitelendirdi ve tanık olduklarının Filistin tarihinde eşi olmadığını belirtti.

Ramallah’ta bir Mısır kanalına konuşan Abbas, bölgenin “tanınmaz” hale geldiğini, Batı Şeria’nın da “her an patlamaya hazır” olduğunu vurguladı.

Savaşın başlamasından bu yana ilk kez bir televizyon kanalına konuşan Filistin lideri, Amerika Birleşik Devletleri’ni de, savaşın sürmesine katkıda bulunmakla suçladı.

İsrail ordusu ise Gazze'de Salı günü düzenlenen saldırılarda 100’den fazla noktanın vurulduğunu duyurdu.