Seçim 2024

Yeniden sayım sonuçlandı: Gaziosmanpaşa'da kazanan yine CHP'li Hakan Bahçetepe oldu

04 Nisan 2024 22:00

Güncelleme: 04 Nisan 2024 22:07

CHP'li belediye başkan adayı Hakan Bahçetepe'nin önde olmasına rağmen AKP'li aday Hasan Tahsin Usta'nın itirazı üzerine İstanbul Gaziosmanpaşa'da yeniden yapılan sayım sonuçlandı. Bin 30 sandıkta yapılan sayımda CHP adayı Hakan Bahçetepe 848 oy farkla seçimi kazandı.

31 Mart yerel seçimlerinde Hakan Bahçetepe oyların yüzde 40.47'sini, en yakın rakibi Hasan Tahsin Usta da yüzde 40.01 oranında oy almıştı.

Gaziosmanpaşa'da AKP'nin itiraz etmesi üzerine İl Seçim Kurulu Başkanlığı oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Gaziosmanpaşa'da yeniden oy sayımı, dün saat 11.00 itibarıyla AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden 50'şer görevli ve İl Seçim Kurulu görevlileri huzurunda başlandı. Bugün saat 21.30 sıralarında 30 sandıkta oy pusulalarının yeniden sayımı tamamlandı. Hakan Bahçetepe, 848 oy fazla alarak Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı oldu. Kararın ardından salon önünde bekleyen Cumhuriyet Halk Partili gruplar, sloganlar ve havai fişeklerle sonuçları kutladı.

Oy sayımının tamamlanmasının ardından açıklamalarda bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, "Gerçekleştirilen yeniden sayım sonrası 31 Mart’ta Gaziosmapaşa Belediye başkanı seçilen Hakan Bahçetepe başkanımız, 848 oy ile yeniden sayımı da önde tamamladı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımız Hakan Bahçetepe’ye, Gaziosmapaşa’ya yeniden hayırlı olsun diyoruz. 31 Mart’ta sandıktan çıkan irade bir kez daha tescillenmiş oldu. Seçim Kurulu Müdürü ile tekrar çıkarken görüştük. Mazbatanın en yakın zamanda imzalanarak teslim edilmesi talebimizi ilettik. Yarın mazbatanın imzalanarak başkanımız Hakan Bahçetepe’ye verilmesini bekliyoruz. 1030 sandık yeniden sayıldı. Hakan Bahçetepe 848 oy farkıyla seçimi önde tamamladı. 31 Martta 122 oy eksilmiş oldu." ifadelerini kullandı.

Sözlerinde devam den Çelik, "Bir başka hususta şu, rakip siyasi parti iki ilçede itiraz gerçekleştirdi. Biz ise beş ilçeye itiraz yaptık. Ancak halen Arnavutköy, Bahçelievler, Fatih, Ümraniye, Pendik’de yeniden sayım talebimiz devam ediyor. İlçe seçim kurullarında ret kararı çıktı. İl Seçim Kurulu talebimizi reddetti. Bu ilçeler için yarın YSK’ya başvuru yapacağız. Şunu söylüyoruz, Gaziosmanpaşa’da yeniden sayım yapıldıysa bu beş ilçede de yapılmalı. Aksi taktirde bu bir çifte standart olur." diye konuştu.