Gündem

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy'dan AKP belediye başkan aday adayı Celal Uzunkaya'ya destek: Kimseyi kayırmadı, akrabaları, arkadaşları ve ben dahil

28 Kasım 2023 12:16

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy, AKP'li Samsun belediye başkan aday adayı Celal Uzunkaya'nın adaylık açıklamasını paylaşarak, destek verdi. Ersoy, Uzunkaya hakkında "Normalde asla atacağım bir tweet değil" notunu düşerek, "Her durum ve koşulda, en yakın akrabaları, arkadaşları ve ben dahil :) kimseyi kayırmadı." yorumunu yaptı. 

Eski Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, memleketi Samsun'dan AKP Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

Kılıçdaroğlu'na, şehit cenazesine katıldığı Çubuk'un Akkuzulu köyünde binden fazla kişi tarafından linç edilmek istenildiğinde megafonu eline alan Genel Müdür Celal Uzunkaya'nın Kılıçdaroğlu'nu linçten kurtardığı, kalabalığı bir anda yatıştırdığı öne sürülmüştü.  Uzunkaya'nın, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na linç girişimi ile ilgili yaptığı açıklama sonrası Süleyman Soylu ile gerginlik yaşadığı iddia edilmişti.

Emniyetten AKP aday adaylığına

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy, Celal Uzunkaya'nın "devlet adamı" olduğunu vurgulayarak X hesabında şu ifadeleri kullandı: 

"Normalde asla atacağım bir tweet değil.(Aday adayı paylaşmak vs)

Ancak @CelalUzunkaya müstesna.

Emniyet teşkilatındaki tüm kariyeri boyunca tam bir DEVLET ADAMI olarak çalıştığına yaşımın yettiğince yakinen şahidim.

Her durum ve koşulda, en yakın akrabaları, arkadaşları ve ben dahil :) kimseyi kayırmadı.

Liyakati önemsedi, suç ve günahın farklı şeyler olduğunu bildi, ona göre davrandı. Çok zor zamanlarda bile hukuku muhafaza etme gayretinden vazgeçmedi.

Aday yapılır mı bilemem. Siyasette üzülür, yorulur, yıpranır mı (ki mümkün) onu da şimdiden kestiremem.

Aday olursa elbette ayrıca paylaşacak ve kutlayacağım.
Aslolan ise ADAM olması. Bunun için de hep gurur duyuyorum.

Allah yolunu açık etsin."