Gündem

Gayrettepe'deki "1.Şube" binasının yıkımı sırasında içeri girmişti, kurtarıldı

Yapılan incelemeler sonrasında, binanın eskidiği ve mukavemetinin kaybolduğu yönündeki raporların ardından, bina tahliye edilmişti

21 Nisan 2024 11:43

Gayrettepe'deki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün tarihi binalarından "Birinci Şube" ismiyle bilinen 10 katlı tarihi binanın kentsel dönüşüm kapsamındaki yıkımı devam ediyor. Yıkım sırasında içeride bir kedi görülmesi üzerine iş makineleri durdurularak itfaiye çağırıldı. Ekipler, içeri girerek ağ yardımıyla kediyi yakaladı. Kedinin bina dışına çıkarılmasının ardından yıkıma devam edildi.

Çalışmalara ara verildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Hasdal'a yapılması planlanan yeni yerleşkesiyle ilgili çalışmalar devam ederken, "Birinci Şube" ismiyle bilinen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Gayrettepe'deki 10 katlı hizmet binasındaki yıkım çalışmaları sürüyor.Tarihi binadaki yıkım çalışmaları sırasında iş makinaları binanın bir bölümünü daha yıkmaya hazırlanırken, içeride bir kedi görülmesi üzerine yıkım durduruldu. İş makinaları çalışmalarına ara verirken, olay yerine itfaiye ekipleri çağırıldı. İtfaiye ekipleri binaya girdikten sonra 3. kattaki kediyi yakalamayı başardı. Korkan kedi ekipler tarafından binadan dışarı çıkarıldı, ardından da koşarak ortadan kayboldu. Kedinin dışarı çıkarılmasının ardından yeniden çalışmaya başlayan iş makinaları, binanın bir bölümünü daha yıktı.

Yapılan incelemeler sonrasında, binanın eskidiği ve mukavemetinin kaybolduğu yönündeki raporların ardından, bina tahliye edilmişti. 1980 darbesinde gözaltıların yapıldığı yer olarak bilinen siyasi şubenin bulunduğu tarihi bina, Cüneyt Arkın'ın oynadığı 'Komiser Kemal' filminin çekimlerine de ev sahipliği yapmıştı. (DHA)