Dünya

Gana'da LGBTİ+ topluluğu için ağır cezalar öngören yasaya Kardinal Turkson karşı çıktı: Eşcinselliği anlamanın tam zamanıdır

Kardinal Turkson, eşcinselliğin anlaşılmasını teşvik etmek için eğitime duyulan ihtiyacı vurgulamış ve LGBTİ+ bireylerin suç işlemedikleri için kriminalize edilmemeleri gerektiğini ileri sürmüştü

28 Kasım 2023 12:03

T24 Dış Haberler

Gana'nın önde gelen rahiplerinden Roma Katolik Kilisesi Kardinali Peter Turkson, Gana parlamentosunda LGBTİ+ topluluğu için ağır cezalar öngören yasa tasarısına karşı çıkarak eşcinselliğin suç sayılmasına karşı çıktı. Turkson, "Eşcinselliği anlamanın tam zamanıdır" dedi. 

Kendisini LGBTİ+ olarak tanımlayanlara 3 yıl, LGBTİ+ haklarını savunanlara ise 10 yıla kadar hapis cezası verilmesine yol açabilecek bir yasa tasarısı üzerinde devam eden parlamento tartışmalarında Roma Katolik Kilisesi Kardinali Peter Turkson, yasaya karşı çıktı. 

Yakın zamanda BBC'ye verdiği bir mülakatta Kardinal Turkson, eşcinselliğin anlaşılmasını teşvik etmek için eğitime duyulan ihtiyacı vurgulamış ve LGBTİ+ bireylerin suç işlemedikleri için kriminalize edilmemeleri gerektiğini ileri sürmüştü. 

2003'te atanan ilk Ganalı kardinal olan Kardinal Turkson, Papalık Bilim Akademileri Şansölyesi olarak önemli bir pozisyona sahip.

Kardinal Turkson, Kilise'nin geleneksel duruşundan ayrışarak kısa bir süre önce eşcinsel çiftleri kutsamaya açık olduğunu belirten Papa Francis ile yakın bir çizgiye geldi. Ancak Papa, Kilise'nin eşcinsel ilişkileri hala "nesnel olarak günah" olarak gördüğünü ve eşcinsel evliliği onaylamadığını açıklamıştı.