Spor

Galatasaray'ın Kayserispor karşısındaki ilk 11'i belli oldu

12 Ağustos 2023 16:21

Trendyol Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, yeni sezonun ilk maçında bugün Mondihome Kayserispor'a konuk olacak. Karşılaşma RHG Enertürk Enerji Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak, mücadelede Halil Umut Meler düdük çalacak. Müsabaka, beIN Sports 1'den canlı olarak izlenebilecek. 

Geçen sezonu 88 puanla zirvede tamamlayan sarı-kırmızılı ekip, tarihinin 23. şampiyonluğunu kazandı. İdeal ilk 11'ini büyük oranda koruyan ve önemli takviyeler yapan Galatasaray, sezonu deplasmanda renktaşıyla yapacağı maçla açacak.

Sarı-kırmızılı ekipte Kayserispor maçı öncesi iki oyuncunun durumu netlik kazandı.

Gıda zehirlenmesi nedeniyle Ljubljana maçında oynamayan Lucas Torreira ile hafif sakatlığı olduğu için riske edilmeyen Angelino, bu zorlu mücadeleye yetişecek.

Sezon başı hazırlık döneminin ilk hazırlık maçında Hull City ile oynanan karşılaşmada sakatlık yaşayan Lucas Torreira, yaklaşık 1 aylık tedavi süreci geçirdi. Ljubljana maçı öncesi yapılan antrenmanda kendisini kötü hisseden ve kulüp doktoru Yener İnce'ye durumu belirten Uruguaylı oyuncu, karşılaşmada riske edilmedi. Tecrübeli ismin Kayserispor ile oynanacak karşılaşmada Okan Buruk'un görev vermesi halinde oynaması bekleniyor.

Olimpia Ljubljana karşılaşmasında riske edilmeyen bir diğer isim olan Angelino'nun da tedavisinin tamamlandığı öğrenildi.

Galatasaray'da sakatlığı süren Nicolo Zaniolo haricinde eksik futbolcu bulunmuyor.

Bu sezonki 4. resmi maç

Galatasaray, Kayserispor müsabakasıyla bu sezonki 4. resmi maçına çıkacak.

Ülke puanı nedeniyle şampiyon olmasına rağmen UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eleme oynamak zorunda kalan sarı-kırmızılı ekip, "Devler Ligi"ne 2. eleme turundan başladı.

Litvanya temsilcisi Zalgiris'i 2-2 ve 1-0'lık skorlarla eleyen Galatasaray, 3. eleme turu ilk maçında ise Slovenya ekibi Olimpija Ljubljana'yı 3-0 mağlup etti.

İlk 11

: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Dubois, Berkan, Sergio, Barış, Mertens, Kerem, Bakambu