Spor

Galatasaray maçı sonrası "anca 3'ün 1'ini alıyorsunuz" diyen eski BJK yöneticisi özür diledi, helallik istedi

12 Eylül 2023 08:27

Beşiktaş'taki asbaşkanlık görevinden ayrılan Serhan Çetinsaya, Galatasaray maçı sonrası yaptığı, "Anca 3'ün 1'ini alıyorsunuz" paylaşımı nedeniyle özür diledi ve helallik istedi.

Vadistanbul'da bulunan Radisson Hotel'de gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çetinsaya, görevde bulunduğu sürede yapılanlardan ve istifa sürecine giden sebeplerden bahsetti.

Beşiktaş'tan Sergio Ramos'un transferinin gerçekleşmemesi üzerine istifa eden Çetinsaya, düzenlendiği basın toplantısında yaşananları açıkladı ve gündeme dair değerlendirmeler yaptı.

Galatasaray'dan özür diledi

Galatasaray ile ilgili paylaşımı hakkında açıklama yapan Çetinsaya "Malumunuz Galatasaray maçı sonrası bir paylaşım yaptım. Ne olursa olsun, yönetici kimliğini bir tarafa bırakalım, taraftar heyecanıyla yaptım. Bu paylaşım Beşiktaş efendiliğine yakışmadı. Hakkınızı helal edin. Beşiktaş efendisinin, yöneticisinin yapmayacağı bir hareketti. Heyecanıma yenik düştüm. Galatasaray büyük bir camiadır, helalliğimi almak isterim" dedi.

"Ramos'la anlaşmıştık"

Transfer görüşmeleriyle ilgili bilgi veren Çetinsaya, "Ramos'la 1+1 yıllığına anlaştık. 4 milyon euro garanti, 1 milyon euro imza parası, 6 milyon euro da sponsorlar üzerinden çekilecek reklam filmi. Başkanımız sponsorları bulamazsak bu parayı kimin ödeyeceğiyle alakalı çekince duydu; transferden çekildik" diye konuştu.

Beşiktaş ve Ramos'un anlaşma şartları

Ramos ile anlaşmalarının detaylarını aktaran Çetinsaya, şunları söyledi:

"Sergio Ramos ile anlaşmamız, kapalı 2 yıl kontrat istemesine rağmen 1+1 yıllık sözleşmeydi. Birinci yılın sonunda Beşiktaş'ın 15 Haziran 2024'e kadar bildirmesi kaydıyla tek taraflı fesih hakkı vardı. Bu işin fesih tarafı. Birinci yılın sözleşme maddeleri, ikinci yıla nispeten mali açıdan bir tık daha fazlaydı. Buradaki anlaşmanın bize yansıyacak tarafı şu şekilde; 4 artı 1 artı 6 artı 3 artı 500. Bunları anlatayım. 4 milyon Euro şahsın kendisine, 1 milyon euro serbest olduğu için oradaki imza parası, 6 milyon euroyu Beşiktaş Kulübü olarak değil... 6 milyon euroluk ulusal ve uluslararası reklam filmi çekilmesini taahhüt ediyorduk. Bu noktada çekincelerimiz oldu. 6 milyon euroluk sponsor bulamazsak bu parayı kimin ödeyeceği düşünülerek başkanımızın kararıyla transferden çekildik." 

Süreçle ilgili sözlerine devam eden Çetinsaya, şöyle konuştu:

"Camianın babasının geleceği düşünme zorunluluğu vardır, doğrudur. Yüzde 100 hak veriyorum. Bu sponsorlar noktasında sadece 6 gün çalışabildik. Üç firmadan ön onay aldık. Haziran 2024'e kadar vaktimiz olduğunu, Ramos'un uluslararası olduğunu, Ramos'un takipçi sayılarını falan düşünürsek... Pazarlama ekibimizle çalışıp yönetime sunum yaptık. Ramos'un sosyal medyadaki tek bir gönderisinin değeri 242 bin euro. Üç tane Türkiye'de hizmet eden uluslararası ajansın bize ilettiği ortalama rakam. 6 milyon euroluk reklam rakamının kolaylıkla bulunulabileceğini düşünüyorduk. Sürece ağabeyi Rene ile başladık. Ara bulucu menajer ile devam ettik, Nima. Kopenhag'ta yaşıyor. Gökhan Töre harici bildiğim kadarıyla Emre Mor'un da temsilcisi. Rene kestirip atıyordu, bunaltıyordu. Bir yere kadar Nima ile devam ettik. 21 ya da 22 Ağustos, pazartesi akşamıydı. Biz transferde olumlu haberi aldık. 'Beşiktaş'a hayırlı olsun' cevabını aldık. Menajerlik şirketine ödenecek paranın vadelerini bile konuştuk. Ara bulucu menajerlik sözleşmesi, bağlı olduğu ağabeyinin şirketi, imaj hakları sözleşmesi, sporcunun sporculuk sözleşmesi. Dört sözleşmeyi de avukatlarımız aracılığıyla hazırlayıp kendilerine yolladık. Madrid'in 90 km güneyinde yaşadığı evi var, oraya davet edildik. Geri kalan prosedürler ve şahsı Türkiye'ye getirmekti."