Spor

Galatasaray'ın zirve yürüyüşündeki Sivasspor maçı detayı

13 Şubat 2024 10:45

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe'nin Alanyaspor ile berabere kalmasının ardından Galatasaray, şampiyonluk yarışında yeniden zirveye oturdu.

Süper Lig'in 25. haftasında liderlik koltuğuna oturan Galatasaray'ın zirve yürüyüşündeki detaylar dikkat çekti.

Yaklaşık 1 ay önce Sivasspor deplasmanında 2 puan bırakan ve Fenerbahçe'nin 2 puan gerisine düşen Galatasaray, bu tarihten sonra camiaya sık sık kenetlenme çağrısı yapmıştı.

Sivasspor maçındaki hakem yönetimine basın toplantısıyla tepki gösteren yönetimin kenetlenme çağrısı sonuç verdi. İşte yaşanan 1 aylık sürecin özeti:

Erden Timur, Sivasspor maçı sonrası Galatasaray Adası'nda yemek organize etti ve futbolculara moral verdi. Dursun Özbek futbolcuların birikmiş alacaklarının hepsini ödedi. Okan Buruk transferin geciktiği dönemde çözümü takım içinde buldu.

Barış Alper Yılmaz'ı joker olarak kullanan Buruk, Icardi'nin yokluğunda Zaha'ya forvette şans verdi.

Sacha Boey'u rekor rakamla Bayern'e satan Galatasaray; Serge Aurier, Derrick Köhn ve Carlos Vinicius ile transfer dönemini kapattı.

Eksiklere rağmen ligde üst üste 6 maç kazanan Galatasaray, Fenerbahçe'nin Alanyaspor'a takılması sonrası liderliği ele geçirdi ve ezeli rakibine 2 puan fark attı. (SABAH)