Gündem

Fulya Öztürk'ten "açık istihbarat" tepkilerine yanıt: 'Bir tim araziye çıktı' demek ifşa olmuyor

"Neyin 'ifşa'ya girdiğini, gireceğini bile bilmiyorsunuz bana akıl veriyorsunuz"

14 Ocak 2024 16:30

Pençe Kilit Operasyon bölgesinin yakınına giden CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün yayın sırasında kullandığı "Az önce konuştuğumuz tim araziye çıktı" ifadesi sosyal medyada tepki aldı. Öztürk, konuya dair "Siz neyin peşindesiniz yahu? Ne ifşası? 'Bir tim araziye çıktı' demek ifşa olmuyor" dedi. 

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde çıkan çatışmada 9 askerin hayatını kaybetmesi üzerine CNN Türk Özel Haberler Şefi Öztürk sınıra gitti. Öztürk'ün canlı yayında kullandığı ifadeler tepki çekince Öztürk'ten açıklama geldi.

Sınırdan yayın yapan Öztürk, "Hakurk'a yakın bir noktadayız. Pençe Kilit'e yakın noktadayız. Konuşmakta dahi zorluk çektiğimiz noktadayız. Bölgede şartlar çok zor. Mehmetçik ve jandarma komandolar nöbetlerine devam ediyor. Böyle bir noktada Mehmetçik ve jandarma komandolar mücadele veriyor. Gece şartlar daha zorlaşıyor. Tipi yoğunlaşıyor. Az önce konuştuğumuz tim araziye çıktı" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya kullanıcıları ise Öztürk'ü operasyonla ilgili "açık istihbarat" vermekle suçladı. Öztürk, suçlamalara şu şekilde yanıt verdi: 

"Yıllardır askeri bölgelere gidiyorum çekim yapıyorum şu zamana kadar askerlerden komutanlardan memnuniyet dışında hiçbir şey duymadım… Siz neyin peşindesiniz yahu? Ne ifşası? 'Bir tim araziye çıktı' demek ifşa olmuyor. Buradaki komutanlar sizin bu mesajlarınıza gülümsedi. Rahat olun… Neyin 'ifşa'ya girdiğini, gireceğini bile bilmiyorsunuz bana akıl veriyorsunuz? Yıllarım geçti bu bölgelerde."

Şehit sayısı 9'a yükseldi; askerlerin haberleri peş peşe duyuruldu

MSB tarafından yapılan son açıklamada, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde çıkan çatışmada 9 askerin şehit olduğu bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 12 Ocak'ta Pençe-Kilit Harekâtı bölgesindeki çatışmada 5 askerin şehit olduğunu, 3'ü ağır 8 askerin ise yaralandığını duyurmuştu.

Gece boyunca toplam dört açıklama yapan MSB, ilk önce 5 olarak duyurduğu şehit sayısını, ardından bir askerin; son olarak da yarım saat arayla üç askerin daha şehit olmasıyla 9 olarak açıkladı.

Yaralı askerlerin ise hastanede tedavi altında olduğu aktarıldı.

Şehit haberlerinin ardından açıklama yapan MSB, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyine hava harekâtında bulunulduğunu bildirdi.

TIKLAYIN - Askerlerin haberleri peş peşe duyuruldu | MSB: Şehit sayısı 9'a yükseldi

TIKLAYIN - Siyasilerden tepki yağdı: Terör örgütü ve destekçilerine lanet olsun!

TIKLAYIN - İyi Parti, yerel seçim kampı ve aday tanıtım toplantılarını iptal etti

TIKLAYIN - CHP MYK, şehitler için olağanüstü toplanıyor

TIKLAYIN - Ömer Çelik duyurdu: AKP aday tanıtım toplantısını erteledi

TIKLAYIN - İçişleri Bakanı duyurdu: "Sosyal medyada terör örgütünü öven hesaplar tespit ediliyor"

TIKLAYIN - Dezenformasyon Merkezi'nden "şehit askerlerin isimleri" hakkında açıklama: Asılsız bilgiler!

TIKLAYIN - Şehit haberleri art arda geldi, spor camiası tek yürek oldu

TIKLAYIN - Milli Savunma Bakanlığı: Dört bölgeye hava harekâtı düzenledi

TIKLAYIN - Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu'nun sözleri yeniden gündem oldu: Üs demek, sen sabitsin demek, sen gözetleniyorsun, sen takip ediliyorsun demek

TIKLAYIN - Dolmabahçe'de güvenlik toplantısı: Bakanlar ve MİT başkanı, Erdoğan başkanlığında toplanacak