Dünya

Friends dizisinin Phoebe'si, dizideki 'çeşitlilik' problemiyle ilgili açıklama yaptı

13 Ağustos 2022 10:10

Friends adlı komedi dizisinde 1994 ve 2004 yılları arasında Phoebe karakterini canlandıran Lisa Kudrow, dizideki ‘çeşitlilik’ probleminin üzerinde durdu.

1994 yılında yayınlanmaya başlayan dizinin yaratıcıları olan Marta Kauffman ve David Crane’in azınlık mensuplarının hikayesini anlatmanın "onlara kalmadığını" söyleyen oyuncu, bu konuda nasıl hissettiğini aktardı.

NME'de yer alan habere göre, oyuncu, The Daily Beast haber sitesine yaptığı açıklamada, dizinin Brandeis Üniversitesi’ne giden ve üniversite hayatları bittikten sonraki yaşantılarını anlatan iki insan tarafından yazılmış gibi hissettirdiğini söyledi ve ‘’özellikle dizilerde, karakter odaklı bir komedi olacaksa, ne biliyorsan onu yazarsın’’ dedi.

Bu konuda daha önce de açıklama yapan oyuncu, 2020 yılında yaptığı bir açıklamada, Friends dizisinin günümüzde yeniden yapılsa tamamen farklı olacağını, kesinlikle bütün oyuncuların beyaz olmayacağını söyledi.

Kudrow’un son açıklaması, dizinin yaratıcılarından biri olan Kauffman’ın kısa bir süre önce Brandeis Üniversitesi’nde Afrika ve Afro-Amerikan Çalışmaları üzerine çalışan akademisyenleri destekleyen bir fon oluşturmak için 4 milyon dolar bağışta bulunmasından sonra geldi.

Fon için haziran ayında duyuru yapan Kauffman, Los Angeles Times'a yaptığı açıklamada, geçmişte dizinin eleştirilerini anlamadığı için utandığını söyledi ve son 20 yılda çok şey öğrendiğini, suçu kabul etmenin kolay olmadığını, kendine aynada bakmanın acı verici olduğunu söyledi.

Kauffman, Crane ve baş yapımcı ve yönetmen Kevin Bright, tamamen beyazlardan oluşan bir oyuncu kadrosuna sahip olma niyetlerinin olmadığını söyledi. Buna ek olarak Kauffman, o dönemde bilinçli bir karar olmadığını, her ırktan, dinden, renkten insanlar gördüklerini ve dizideki oyuncuların seçtikleri altı kişi olduklarını söyledi.