Kültür-Sanat

Freddie Mercury’nin Londra'daki evi 1,1 milyar TL’den satışa çıktı ama bir şartı var

27 Şubat 2024 12:08

T24 Dış Haberler

Queen grubunun solisti ünlü şarkıcı ve söz yazarı Freddie Mercury’nin, İngiltere’nin başkenti Londra’daki evi 1,1 milyar TL’den (30 milyon sterlin) satışa çıktı.

Evin detaylarının "mahremiyet adına" gizli tutulduğu ve sadece satın alabileceğini kanıtlayan kişilere sunulacağı bilgisi paylaşıldı. 

Mercury'nin 1991'deki ölümüne kadar ikametgahı olan Kensington'daki evinin planı ve metrekare bilgileri açıklanmazken, iç mekana ait yalnızca iki fotoğraf yayınlandı. Mercury, vefatından önce evi ve içindeki her şeyi partneri ve yakın dostu Mary Austin'e miras bıraktı. Evin içindekiler Eylül 2023'te açık artırmada satılmıştı. 

Evin detaylarının, hayranların potansiyel alıcı gibi davranmasını engellemek için önlem amaçlı gizli tutulduğu da belirtildi. Başvuranların mülkü satın almak için yeterli paraya sahip olup olmadıkları kontrol edildikten sonra alıcıların evi görmeye davet edileceği açıklandı. 

Mercury'nin 1980 yılında satın aldığı sekiz yatak odalı evde, "Bohemian Rhapsody”yi yazdığı piyanonun bulunduğu bir misafir odası, bir bar, sahne kostümlerini sakladığı tavandan tabana aynalarla kaplı bir giyinme odası ve kütüphane de bulunuyor.