Gündem

Fransa İstanbul Başkonsolosluğu’ndan Ruşen Çakır’ın “Schengen başvurusu elimde kaldı” açıklamasına yanıt: Tarafımızdan vize reddine maruz kalmadı

Çakır, Medyascope yayınında "Bugün itibariyle bakıldığı zaman insanlar paralarını yatırıyorlar ve hiç gerekçesiz şekilde vizeleri reddediliyor. Ki bunlardan birisi de benim" demişti

06 Eylül 2022 15:03

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu; Galatasaray Lisesi mezunu, Medyascope’un kurucu Genel Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır’ın yaptığı vize başvurusunun sonuçsuz kaldığına ilişkin sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Başkonsolosluk, “Çakır’ın vize reddine maruz kalmadığını” belirtti. 

Galatasaray Lisesi mezunu tecrübeli gazeteci, eşinin ve oğlunun da Schengen vizesi için yaptığı başvurunun sonuçsuz kaldığını Medyascope yayınından duyurmuştu. 

Çakır, yayında “Normal Schengen vizelerinde de sorunlar çıkmaya başladı. Bugün itibariyle bakıldığı zaman insanlar paralarını yatırıyorlar ve hiç gerekçesiz şekilde vizeleri reddediliyor. Ki bunlardan birisi de benim. Fransa üzerinden yaptığım başvuru elimde kaldı: ben, eşim ve oğlum için yaptığımız başvuru" ifadelerini kullanmıştı. 

Çakır’ın yayınının ardından gazeteci Ragıp Soylu, Twitter üzerinden haberi alıntılayarak “Fransa, önde gelen Türk gazeteci Ruşen Çakır’ın vize başvurusunu reddetti” ifadelerini kullandı. 

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu, Soylu’nun tweetine verdiği yanıtta Çakır’ın vize reddine maruz kalmadığını söyledi.

Başkonsolosluğun açıklaması şu şekilde: 

“Ruşen Çakır’ın bizim tarafımızdan herhangi bir vize reddine maruz kalmadığını belirtiliriz. Dilerse talebini bize iletebilir”

TIKLAYIN | AB’ye yeni aday olan ülkelerin vizesiz girdiği Avrupa ülkeleri Türkler için hayal oluyor; vize başvurularına rekor düzeyde ret yanıtı veriliyor, Türk vatandaşlarına ‘gizli yaptırım’ uygulanıyor!

Türkiye'de Fransa için Schengen vizesi aracı kurum VFS Global üzerinden alınabiliyor. 12 yaşın üzerindekilerin her türlü Schengen başvurusu için 80 Euro ödenmesi gerekiyor. Aracı kurum VFS Global, bunun üzerine ek olarak 40 Euro randevu ücreti alıyor. Fransa’dan Schengen vizesi başvurusunun bedeli 2 bin 160 lirayı buluyor.