Dünya

Fransa'da kaybolan 2,5 yaşındaki Emile Soleil'in kalıntıları bulundu

01 Nisan 2024 15:01

T24 Dış Haberler

Fransız Alpleri'ndeki küçük bir köyde iki buçuk yaşındaki Emile Soleil'in kaybolmasından neredeyse dokuz ay sonra, bir yürüyüşçü tarafından kemikleri bulundu.

Emile Soleil'in ölümünün nedeni hala belirsizliğini korurken, cesedinin kalıntıları kaybolduğu bölgenin bir kilometre ötesinde bulundu.

Belediye Başkanı François Balique, çok üzgün olduğunu ve sabır dileklerinin Emile'in ailesiyle birlikte olduğunu söylerken "Bu can yakıcı vakadan sonra toparlanmak uzun zaman alacak" diye konuştu. 

Emile kaybolduğunda büyükanne ve büyükbabasının tatil evinde kalıyordu. Bin 200 metre yükseklikteki Haut-Vernet'te yalnızca 25 kişi yaşıyor. 

Sarı tişört ve beyaz şort giyen çocuğu en son 8 Temmuz'da yerel saatle 17.15'te gören iki komşu, onu tek başına yürürken gördüklerini fakat daha sonra gözlerini kaybettiklerini söylemişti.

Büyükannesinin polise haber vermesinin ardından ertesi gün yüzlerce kişi arama köpekleriyle birlikte polise katıldı ve büyük bir ulusal hikaye haline gelen davaya iki soruşturma yargıcı hızla atandı. İpucu bulunamamasına rağmen, kaçırılma ihtimaline karşı vaka bir ceza soruşturmasına dönüştü.

Bölgeden bir kilometre uzaklıkta bir alanda yürüyüş yapan bir kadın, helikopterler tarafından termal kameralarla defalarca arandığı belirtilen bir bölgede kemikler bulduğunu söyledi. Adli tıp sonuçları, kemiklerdeki DNA'nın Emile'inkiyle eşleştiğini duyurdu.

Jandarma sözcüsü Marie-Laure Pezant, Fransız televizyonuna yaptığı açıklamada, kemiklerin oraya bir insan, hatta bir hayvan tarafından yerleştirilmiş olabileceğini, değişen hava koşulları nedeniyle de yer değiştirmiş olabileceğini söylerken, ölüm nedeninin ve hikayenin hala belirsiz olduğunu söyledi.