Dünya

Florida'da vinç çöktü, inşaat işçisi hayatını kaybetti

05 Nisan 2024 15:19

T24 Dış Haberler

ABD'nin Florida eyaletinin Fort Lauderdale kentinde bir binadan vincin bir kısmının düşmesi sonucu bir kişi öldü, üç kişi de yaralandı.

Yetkililer, ekiplerin vincin yüksekliğini artırma sürecindeyken vincin bir kısmının gevşediğini söyledi. Olay yerinden çekilen görüntülerde, devasa metal yapının köprüden geçmekte olan bir arabanın üzerine düşerek ön kısmını ezdiği görülüyor. Vinç bölümüyle birlikte düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti.

Yaralılardan 2'si hastaneye kaldırılırken, 3'ü de olay yerinde tedavi altına alındı. Yetkililer, ölen inşaat işçisi de dahil olmak üzere kazazedelerin isimlerini paylaşmadı. 

Bir sürücü, düşen vincin parçası nedeniyle arabasının hasar gördüğünü söyledi. NBC 6'ya konuşan Mark Cerezie, "Araba kullanıyordum ve bir baskı hissettim, yukarı baktım ve mavi bir yapının aşağı indiğini gördüm ve frene bastım. Hayatta kaldığım için çok şanslıyım" dedi. 

Yetkililer, vinç parçasının düşmesine neyin sebep olduğunu henüz bilmediklerini ve olay yerinde inceleme yaparken cadde üzerindeki köprüyü de süresiz olarak kapattıklarını söyledi.

Vinç bölümü köprüde bir delik bırakırken, şehir yetkilileri sürücülere köprü yeniden açılıncaya kadar bölgeden uzak durmalarını tavsiye etti. Köprünün altından geçen nehir de trafiğe kapatıldı.