Dünya

Floransa müze direktörü, turizm istatistikleri nedeniyle şehre "fahişe" dedi; Kültür Bakanı tepki gösterdi

30 Ocak 2024 08:36

T24 Dış Haberler

Floransa'daki müze direktörlerinden birinin yoğun turizmin şehri "fahişeye döndürdüğünü" söylemesi İtalya Kültü Bakanı dahil olmak üzere birçok kişinin tepkisini çekti. 

Michelangelo'nun Davut heykeline ev sahipliği yapan Galleria dell’Accademia'nın direktörü olan Cecilie Hollberg, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir şehir fahişe olduğunda, tekrar bakire haline gelmesi zordur" dedi. 

Hollberg, "Floransa çok güzel bir şehir ve onun turistler tarafından ezilmesi yerine vatandaşlarına geri verilmesini isterdim" dedi. Alman tarihçi, caddelerin turistler için hediyelik eşya dükkanlarıyla dolduğunu, normal mağazalar göremediğini ifade etti. 

Gerekli adımların atılması için "çok geç kalındığını" ifade eden Hollberg, acilen turist sayısını frenlemek için adımlar atılmazsa "umut görmediğini" ifade etti. 

Galleria dell’Accademia, daha sonra içinde Hollberg'in "yanlış kelime seçimi için" özür dilediği bir açıklama yayımladı. Galeri, Hollberg'in "bilinçli turizm gerekliliğine" dikkat çekmeye çalıştığını ifade etti. 

Ancak İtalya Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano açıklamanın "ciddi ve Floransa için kırıcı" olduğunu söyleyerek yasalar kapsamında tüm uygun adımları atacağını ifade etti.