Spor

Fiorentinalı Bianco'nun burnunu kıran Sivassporlu iki taraftar tutuklandı

17 Mart 2023 11:27

UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu'nda Sivasspor'un Fiorentina'yı konuk ettiği karşılaşmanın son anlarında sahaya girerek Fiorentinalı futbolcu Alessandro Bianco'ya saldıran iki taraftar tutuklandı.

Sivasspor'un UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu rövanş maçında sahasında Fiorentina'ya 4-1 yenildiği maçın son anlarında kale arkasındaki tribünlerden Muhammet Enes Çiloğlu ve Sabri Sefa Soylu isimli iki taraftar sahaya girdi. Bu kişilerden Çiloğlu, Bianco'ya fiziki müdahalede bulundu.

Adliyeye sevk edildiler

Sahadaki güvenlik görelilerince yakalanarak stat dışına çıkarılan iki taraftar, polis ekiplerince gözaltına alındı. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan Çiloğlu ve Soylu, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. 

Şüpheliler, ifadelerinde maçın son anlarında skorun verdiği öfkeyle bir anlık sahaya girdiklerini belirtti. 

Muhammet Enes Çiloğlu ve Sabri Sefa Soylu, Cumhuriyet Savcılığı'ndaki sorgu işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Ne olmuştu?

UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu rövanşında Sivasspor-Fiorentina maçının son dakikalarına doğru iki taraftar sahaya girmişti. Sahaya giren taraftarı yakalamak isteyen güvenlik görevlileri, bir süre taraftarın arkasında koşarken, bir taraftar da Fiorentinalı oyuncu Bianco'ya saldırarak, burnunu kırmıştı.