Gündem

Finlandiya NATO'ya katılırken, Çavuşoğlu İsveçli mevkidaşıyla görüştü: Atmaları gereken adımları hatırlattık

04 Nisan 2023 16:22

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile görüştü. Sosyal medya hesabından görüşmeye ilişkin paylaşım yapan Çavuşoğlu, "İsveçli mevkidaşım Billström'e, #NATO'ya katılımları için atmaları gereken adımları hatırlattık" yorumunu yazdı.

Finlandiya'nın NATO'ya katılma süreci atılan imzalarla tamamlandı ve ülke, ittifakın 31. üyesi oldu. Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistro, ülkesinin NATO üyeliğinin İsveç’in katılımıyla tamamlanacağını da vurguladı.

Haziran 2022'de düzenlenen Madrid Zirvesi'nden hemen sonra NATO ülkelerinin çoğu, İsveç ve Finlandiya'nın üyelikleri için onay sürecini başlatmış; 20 NATO ülkesi temmuzda, dört ülke ağustosta, dört ülke de eylülde meclislerinde onay sürecini tamamlamıştı. Stoltenberg, İsveç'in de üyelik sürecinin en yakın zamanda tamamlanması yönündeki temennisini yinelemişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile görüştü.

Çavuşoğlu, Finlandiya'nın NATO'ya resmi üye olduğu gün bir diğer başvuran İsveç'in dışişleri bakanı ile görüştü. Görüşmeyi sosyal medya hesabından duyuran Çavuşoğlu, "atmaları gereken adımları hatırlattık" dedi. Çavuşoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"İsveçli mevkidaşım Billström'e, #NATO'ya katılımları için atmaları gereken adımları hatırlattık. Terörle mücadelede sonuç odaklı işbirliği şart."