Dünya

Finlandiya'da okula silahlı saldırı; br çocuk hayatını kaybetti, saldırgan 12 yaşında

Bir şüpheli tutuklandı

02 Nisan 2024 10:36

T24 Dış Haberler

Finlandiya'nın Vantaa kentinde bir okulda silahlı saldırı yaşandı. Saldırıda bir çocuk hayatını kaybederken iki çocuk da ağır yaralandı. Ayrıca saldırganın 12 yaşında olduğu belirlendi. 

Finalndiya polisi saldırının , başkent Helsinki'nin bir banliyösü olan Vantaa'daki, birinci sınıftan dokuzuncu sınıfa kadar yaklaşık 800 öğrencinin eğitim gördüğü Viertola okulunda gerçekleştiğini açıkladı.

Silahlı saldırının duyulmasıyla birlikte veliler çocuklarını almak üzere okulda toplanırken, olayın meydana geldiği bina kordon altına alındı.

Polis tarafından yapılan açıklamada, "Polis olay yerinde inceleme yapıyor. Çevredekilerden bölgeden uzak durmalarını ve evlerinde kalmalarını istiyoruz. Kapılar yabancılara açılmamalı" ifadelerine yer verildi.

Polis, şüphelinin ateş ettikten sonra kaçtığını ve sonunda Helsinki'nin kuzeyindeki bir bölgede yerel bir nehrin diğer tarafında "sakin bir şekilde" gözaltına alındığını söyledi. Zanlının üzerinde bir ateşli silah bulunduğunu ve bu silahın kendisinden alındığını da sözlerine ekledi. 

Saldırının faili şüphelinin yakalandığı ve gözaltına alındığı belirtildi. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Vantaa, yaklaşık 240 bin nüfusuyla Finlandiya'nın dördüncü büyük şehri.