Gündem

Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu: CHP’nin sahada durumu kötü, halk yönetim değişimi bekliyor, sinerji yaratmalıyız

"Değişim gerçekleşmezse Fındıklı'da ben yüzde 60'la aldığım oyu zorlanarak alacağım”

11 Ağustos 2023 10:58

CHP’nin 25 yıl sonra kazandığı Fındıklı’nın Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, tabanda umutsuzluk olduğunu, partinin sahada durumunun kötü olduğunu söyledi. “Halk yönetim değişimi bekliyor, sinerji yaratmalıyız” diyen Çervatoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Bir anlaşma ile başkanlığı yeni bir yönetime bırakmalıdır” ifadesini kullandı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz’a konuşan Çervatoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Şu an CHP'nin sahada durumu kötü. Fındıklı'da, 'ben oy vermeyeceğim sen olmasan' diyorlar. İyi görünmüyor. Seçim sonucu, en büyük etken o. Moral kaybı var. Fındıklı için örnek vereyim. Adalet ve Kalkınma Partisi, seçimden önce Fındıklı ile ilgili “Biz Fındıklı'dan vazgeçtik” diyordu. Biz ‘Fındıklı dışındaki yerleri de alalım’ diyorduk. Şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi diyor ki, ‘Fındıklı'yı alacağız’. Yenildik yani. Sonuç iki sıfır. Parlamentoda da yenildik. Bu bir başarı değil. Kendimden örnek vereyim. Biz Fındıklı'da yüzde 49'a yakın oy aldık. Onlar da 51 aldı. Oysa ben yerel seçimde yüzde 60 almıştım. Şimdi Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu geçti. ‘Ben başarılıyım’ deme şansım yok.

“CHP’de değişim mutlaka ve mutlaka gerekli”

CHP’de değişim mutlaka ve mutlaka gerekli. Hatta yönetimde olan bensem, ben de değişeyim, hiç dert değil. Yönetim noktasında değişimi halk bekliyor. Siz yeniden umut yaratan bir yapılanmayı oluşturamazsanız ve umutsuz şekilde devam ederseniz dezavantajlı başlarsanız. Genel başkanımız çok iyi, insani olarak mükemmel. Yaptığı işleri benim yapma şansım yok. Ama siyaset öyle bir şey ki kazanamayınca, bu bir anlam ifade etmiyor. Kılıçdaroğlu, bir anlaşma ile başkanlığı yeni bir yönetime bırakmalıdır.

Genel Başkanımızı başımızın üstünde taç etmeliyiz. Ama kurultayda yeni bir anlayış oluşturmamız gerekiyor.

“Fındıklı'da ben yüzde 60'la aldığım oyu zorlanarak alacağım”

(Değişim gerçekleşmezse ne olur?) Fındıklı'da ben yüzde 60'la aldığım oyu zorlanarak alacağım. Belki alamayacağım. Bir sinerji yaratmamız lazım. Bu toplumsal sinerjiyi sadece benim duruşumla yaratmamız mümkün değil.

“İmamoğlu’nun değişim çağrısında ifade ettiklerini olumlu buluyorum”

(İmamoğlu’nun değişim çağrısı) Değişim çağrısında ifade ettiklerini olumlu buluyorum. 'İkinci parti olmak istemiyoruz' diyor. Değişim İstanbul, Ankara ve İzmir için çok daha önemli. Sinerji yaratabilirsek İstanbul'u, İzmir'i, Ankara'yı daha güçlü alabiliriz.”

Röportajın tamamını okumak için tıklayın.