Dünya

Filipinler Devlet Başkanı, Coldplay konserine başkanlık helikopteriyle gitti; eleştirilerin hedefi oldu

Başkanlık Güvenlik Grubu, Filipin Arena'sının "konsere katılmak isteyen 40 bin kişinin eşi benzeri görülmemiş akınına uğradığını" belirterek trafiğin başkan için potansiyel bir tehdit oluşturduğunu söyledi

22 Ocak 2024 09:17

T24 Dış Haberler

Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr, başkent Manila'nın kuzeyinde düzenlenen Coldplay konserine katılmak için başkanlık helikopterini kullandı. Sosyal medyada birçok kişi başkanı vergi mükelleflerinin parasını boşa harcamakla suçladı ve halkın işe gidip gelirken her gün Metro Manila'nın meşhur trafiğine katlanmak zorunda olduğuna dikkat çekti.

Başkanlık Güvenlik Grubu, Filipin Arena'sının "konsere katılmak isteyen 40 bin kişinin eşi benzeri görülmemiş akınına uğradığını ve bunun da güzergah boyunca öngörülemeyen trafik sorunlarına yol açtığını" söyleyerek trafik durumunun Başkan Marcos Jr için potansiyel bir tehdit oluşturduğu açıklamasında bulundu. 

Ancak aktivist Renato Reyes, kararı "milyonlarca Filipinli yolcuya yapılmış büyük bir hakaret" olarak nitelendirdi ve Metro Manila'nın yakın zamanda yapılan uluslararası bir ankette en kötü trafiğe sahip şehir olarak gösterildiğini sözlerine ekledi. Reyes, "Sıradan insanlar için korkunç bir trafiğe ve kabus gibi işe gidip gelmelere neden olan zayıflatıcı bir toplu taşıma kriziyle karşı karşıyayız" dedi.

Colplay'den trafik şakası

Coldplay'in konseri sırasında solist Chris Martin de Manila'daki trafikle ilgili şaka yaptı ve seyirciye sabrettikleri için teşekkür etti: "Biraz trafik gördük. Ama bence dünyanın bir numaralı trafiğine sahipsiniz. Tüm bu saçmalıkları aşıp buraya geldiğiniz için teşekkür ederiz" dedi.