Spor

"Filenin Sultanları", ilk galibiyet için Hollanda karşısında

16 Mayıs 2024 12:45

Filenin Sultanları, Antalya'da düzenlenen FIVB Milletler Ligi'nin (VNL) ikinci maçında Hollanda ile karşı karşıya gelecek. Zorlu mücadele saat 20:00'de başlayacak.

2023 yılındaki Milletler Ligi'ni zirvede bitiren A Milli Kadın Voleybol Takımı, ilk kez bir organizasyona son şampiyon unvanı ile katılıyor.

Dünya 1 numarası olan Filenin Sultanları, FIVB Milletler Ligi'nde ilk haftanın ikinci maçında Hollanda ile kozlarını paylaşacak.

Antalya Spor Salonu'nda oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak dev maç, TRT SPOR Yıldız'dan canlı yayınlanacak.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Antalya etabındaki ilk karşılaşmada Japonya'ya 3-2 oldu. Bu sonuçla Ay-yıldızlı ekibimizin 22 maçlık yenilmezlik serisi de sona erdi. Filenin Sultanları, bu müsabakadan önceki son yenilgisini yine Japonya'dan almıştı.

Rakip Hollanda ise Antalya etabındaki ilk karşılaşmasında Bulgaristan'ı 3-0'la geçti.

Galibiyet serisi sona erdi

Haftanın ilk maçında Japonya'ya 3-2 kaybeden "Filenin Sultanları", gruptaki ilk galibiyetini almak için parkeye çıkacak. Milliler, tüm organizasyonlardaki 22 maçlık galibiyet serisini Japonya karşısında kaybetmişti.

Resmi karşılaşmalardaki son yenilgisini 28 Haziran 2023'te Bangkok'taki Milletler Ligi mücadelesinde Japonya'ya karşı 3-2'lik skorla yaşayan "Filenin Sultanları", o müsabakanın ardından Milletler Ligi, CEV Avrupa Şampiyonası ve Paris 2024 Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde oynadığı 22 maçta yenilgi yüzü görmemiş, ilklerin yılı 2023'te üç kupa kazanmıştı.