Gündem

Fikri Sağlar: AKP iktidarı istihdam yaratmadığı için gençler paralı askerlik yapmak zorunda kalıyorlar

"Şehitlerin hepsi yoksul ailelerin çocukları"

26 Aralık 2023 07:12

BirGün gazetesi yazarı Fikri Sağlar, Pençe-Kilit operasyonunda 12 askerin şehit olmasının ardından TBMM'de "ortak bildiri" yayınlandığını hatırlatarak, "AKP kendi erkini sürdürmek adına gençlerin ölmesine göz yuman bir anlayışı 21 yıldır sürdürüyor. Çatışmadan siyasi çıkar elde etmek için yapay mevziler yaratıyor. Toplumun milli duygularıyla oynuyor! TBMM’yi bilgilendirme zorluluğu olan iktidar, ortak bildiriyle şehitlerin vebalini herkese yüklemek istiyor… Ancak CHP, bu oyuna gelmemiş, siyasal İslamcı uyanıklığına alet olmamıştır" diye yazdı.

Şehitlerin aile evlerinin "ibretlik" olduğunu kaydeden Sağlar, "Hepsi yoksul ailelerin çocukları… AKP iktidarı ülke kaynaklarını çarçur ettiği ve istihdam yaratmadığı için, gençler ekmek kapısı olarak paralı askerlik yapmak zorunda kalıyorlar! Şimdi seçim dönemi, korkarım ki, şehit haberleri artacak!

Soldaki partilere yalanlarla saldırılacak! Tabii ülkeye ve gençlere bir kere daha yazık olacak! AKP’nin taşıdığı vebal çok büyük!" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...