Gündem

Fikret Bila: Bugün övündüğümüz Tusaş 1973, Aselsan 1975, Roketsan 1988'de kurulmuştur, savunma sanayinin geldiği düzey aniden ortaya çıkmadı

"Geçmişte yapılanlar ne kadar yokmuş gibi davranılsa da gerçekler yok olmaz"

26 Nisan 2023 07:11

HalkTV yazarı Fikret Bila, iktidarın Cumhuriyet tarihini yok saydığını, tarihi kendi iktidarıyla başlattığını belirterek, "Savunma sanayi yeni kurulmuş gibi askeri araçların ilk kez bu iktidar döneminde üretildiğini savunuyor. İktidar, muhalefeti eleştirirken, “Bunlar Türkiye’yi Suriyelileştirerek çökertmek istiyorlar, bu oyunu bozacağız” diyor. Kendi yanlışlarını sanki muhalefet yapmış gibi düzeltme sözü veriyorlar.

İktidar sözcüleri mülakatı kendileri uygulamamış, hak yememiş gibi “mülakatı kaldıracağız” vaadinde bulunabiliyor. Yanlış politikalarla enflasyona zirve yaptırıp hayat pahalılığını baş edilemez bir düzeye çıkaran iktidar değilmiş gibi sorumluluğu marketçiye, pazarcıya, üreticiye yükleyip, 14 Mayıs’tan sonra hesap soracaklarını söyleyebiliyor" diye yazdı.

Türkiye'nin Atatürk zamanında savaş uçağı ve sivil uçak ürettiğini, NATO'ya girinceye kadar uçak ürettiğini kaydeden Bila, "Bugün övündüğümüz TUSAŞ 1973 yılında, ASELSAN 1975 yılında,
HAVELSAN 1982 yılında, ROKETSAN 1988 yılında kurulmuştur.

Bu kuruluşları kuran ve üretime geçiren daha önceki iktidarlar ve liderler bu kurumları ve üretimlerini seçim kampanyalarının merkezine koymamışlardır... Savunma sanayinin bugün geldiği düzey aniden ortaya çıkmış değildir, 1970’lerden beri devam eden bir sürecin sonucudur.

Geçmişte yapılanlar ne kadar yokmuş gibi davranılsa da gerçekler yok olmaz" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...