Spor

FIFA hakemi Igor Benevenuto, eşcinsel olduğunu açıkladı

"Bugüne kadar hiçbir zaman gerçek ben olmadım; zaten eşcinseller kendileri olmamaya alışkın"

09 Temmuz 2022 20:42

Brezilyalı hakem Igor Benevenuto, eşcinsel olduğunu açıkladı. 2021 yılında FIFA'ya giren 41 yaşındaki hakem Igor Benevenuto, eşcinsel olduğunu açıklayan ilk FIFA kokartlı hakem oldu.

Goal.com'da yer alan habere göre; ülkesinin en üst düzey yetkililerinden biri olarak kabul edilen Igor Benevenuto, son yirmi yılda futbolda neredeyse çifte hayat yaşamak zorunda olduğunu belirtirken, sonunda kendisi olmaya hazır olduğu için sevinçli olduğunu ifade etti.

"Futbol, ​​derinden nefret ederek büyüdüğüm bir spor"

Cuma günü yayımlanan bir podcast kaydında Globoesporte'a konuşan hakem, "Futbol, ​​derinden nefret ederek büyüdüğüm bir spordur. Bu sporun; atmosferine, maço kültürüne ve ön yargılarına dayanamadım. Hayatta kalabilmek için bir karakter gösterdim ve kendimin maskeli bir versiyonunu yarattım. Futbol bir erkek oyunuydu ve erken yaşlardan itibaren gay olduğumu biliyordum. Cinselliğimi saklamak için daha iyi bir yer olamazdı. Ama futbol oynamak uzun vadeli uygulanabilir bir seçenek değildi. Bu yüzden tek şansım vardı ve ben hakemlik yolunu seçtim" dedi. 

"Hiçbir zaman gerçek ben olmadım"

Bugüne dek hiçbir zaman kendisi olamadığını söyleyen Benevenuto, "41 yaşındayım ve 23 yılımı hakemlik yaparak geçirdim. Bugüne kadar hiçbir zaman gerçek ben olmadım. Zaten, eşcinseller kendileri olmamaya alışkın. Hetero dünyanın beklentilerini boşa çıkarmamak için tavırlarımızı yumuşatıyoruz. Kendimi homofobinin fiziksel ve duygusal şiddetinden korumak için tüm hayatımı kim olduğumdan feda ederek geçirdim. Ve bir eşcinsel için en düşmanca ortamlardan birine girdim. İşte bu yüzden, futboldan nefret ediyorum" ifadelerini kullandı. 

"Bugünden itibaren, bir daha asla yarattığım diğer versiyonlarımdan biri olmayacağım"

Artık gerçek benliğini saklamak zorunda kalmayacağı için rahatladığını ifade eden Benevenuto, "Bugünden itibaren bir daha asla yarattığım diğer versiyonlarımdan biri olmayacağım. Arkadaşlar için, aile için, komşular için, toplum için olduğum karakter olan Igor karakteri olacağım ve hakem olmayacağım. Ben, sadece insanlara ve onların seçimlerine saygı duyan eşcinsel bir adam olan Igor olacağım. Maskem yok olacak. Sadece Igor olacağım. Filtresizim ve sonunda kendim olmayı başardım" diye konuştu.