Gündem

Bakanlık duyurdu: Hava Kuvvetleri Komutanlığı "İstanbul bölge imamı" 6 yıl sonunda yakalandı

20 Temmuz 2023 23:41

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucunda, "FETÖ"nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasında "İstanbul Bölge imamı" olarak faaliyette bulunan M.G, Ataşehir'de düzenlenen operasyonla yakalandı. 

6 yıldır firari olan M.G'nin yakalanmamak için farklı kişiler adına kayıtlı ikametlerde saklandığı, hakkında Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2018/492 sayılı kararına istinaden "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yakalama kararı bulunduğu ve örgüt içerisinde Orhan K. ismini kullandığı tespit edildi.

M.G.'nin, örgüt üyesi olarak bilinen Kemal Batmaz ve firari "Türk Silahlı Kuvvetleri imamı" olarak bilinen Adil Öksüz ile örgüt içi gizli haberleşme yöntemi olan operasyonel hat kullanarak 7 farklı hat üzerinden çok sayıda irtibatının bulunduğu belirlendi.

M.G.'nin Bank Asya'da hesap hareketlerinin bulunduğu ve KHK ile kapatılan FETÖ'ye ait eğitim kurumlarında çalıştığı belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.G, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. (DHA)