Spor

Fernando Santos'tan Ernest Muci için yeni formül

14 Şubat 2024 09:33

Beşiktaş'ın yeni transferi Ernest Muci'yi sağ kanatta oynatması nedeniyle eleştirilen teknik direktör Fernando Santos'un, Konyaspor maçında Arnavut futbolcu için farklı bir planlama yaptığı öne sürüldü.

Beşiktaş'ın yeni transferi Ernest Muci, siyah beyazlı takımdaki ilk maçına çıktığı Kayserispor deplasmanında sergilediği performansla gelecek maçlar öncesi umut verdi.

Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; klas çalımları ve pas alışverişleriyle dikkat çeken 22 yaşındaki futbolcu, normal şartlarda alıştığı gibi 10 numara yerine sağ kanatta oynatıldığı için beklentilerin altında kaldı ve skor üretemedi.

Teknik direktör Fernando Santos, bu konu sebebiyle eleştiri yağmuruna tutulurken Portekizli hoca, Konyaspor’la oynanacak mücadelede planlamasını değiştirme kararı aldı.

Muci’den maksimum şekilde yararlanmak isteyen Santos’un, genç hücumcuyu Tüpraş Stadı’nda pazartesi günü oynanacak mücadelede 10 numara pozisyonunda görevlendirme kararı aldığı kaydedildi.

Bu sezon Legia Varşova’da 20 kez 10 numarada forma giyen ve sadece 1 kez sağ kanatta süre alan Muci’nin de Kayserispor maçındaki pozisyonunda kendisini rahat hissetmediği ifade edildi.

Milot Rashica’nın sakatlığını atlatması sonrasında Kosovalı futbolcu, Konya maçında sağ kanattaki yerine geçecek ve 10 numara Muci’nin olacak.