Spor

Fenerbahçe, Kayserispor deplasmanında

04 Mart 2023 15:11

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle verilen aranın ardından 23. hafta erteleme maçında sahasında konuk ettiği Konyaspor'u 4-0 yenen ve lider Galatasaray ile 6 puanlık farkı koruyan sarı-lacivertliler, Yukatel Kayserispor engelini aşarak yoluna devam etmek istiyor. Kayserispor ve Fenerbahçe maçı RHG Enertürk Enerji Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak. Müsabakayı hakem Atilla Karaoğlan yönetecek. Mücadele beIN SPORTS ve TOD TV ekranlarından yayınlanacak.Öte yandan yapılan açıklamaya göre depremzedelere destek amaçlı iki hafta boyunca lig maçları TOD üzerinden ücretsiz ekranlara gelecek. Video Yardımcı Hakem olarak ise Mete Kalkavan görev yapacak. 

Teknik direktör Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, haftaya 48 puanla ikinci sırada giriyor.

İki takım arasında, ligin ilk yarısı 5. haftadaki karşılaşmayı Fenerbahçe 2-0 kazanmıştı.

Kart ceza sınırında 8 isim var

Fenerbahçe'de Yukatel Kayserispor mücadelesi öncesinde 7 isim sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Serdar Aziz, Gustavo Henrique, Attila Szalai, Mert Hakan Yandaş, Ferdi Kadıoğlu, Miha Zajc, Emre Mor ve Willian Arao, sarı kart görmeleri durumunda Corendon Alanyaspor deplasmanında mücadele edemeyecek.

Bu arada sarı-lacivertlilerin Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde yaptığı son antrenmanda Luan Peres ile Michy Batshuayi günü bireysel çalışmalarla noktalamıştı.

İlk 11'ler

Kayserispor: Bilal, Gökhan Sazdağı, Kolovetsios, Arif Kocaman, Carole, Campanharo, Karimi, Kemen, Cardoso, Mane, Thiam

Fenerbahçe: Altay, Lincoln, Szalai, Samet, Ferdi, Arão, Crespo, Rossi, Arda, Valencia, King

5 eksik

Sarı lacivertlilerin kamp kadrosuna Mert Hakan, Gustavo Henrique, Alioski, Michy Batshuayi ve Luan Peres alınmadı.