Spor

Fenerbahçe derbiye odaklandı: Beşiktaş karşısında tek hedef üç puan

26 Nisan 2024 10:51

Fenerbahçe, Süper Lig'in 34. hafta karşılaşmasında yarın Beşiktaş'ı konuk edecek. Ülker Stadyumu'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmada hakem Volkan Bayarslan düdük çalacak.

Süper Lig'de geride kalan 33 haftada 27 galibiyet 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan sarı-lacivertli ekip, topladığı 86 puanla lider Galatasaray'ın 4 puan gerisinde yer alıyor. Ligin 33. haftasında Sivasspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak şampiyonluk yarışında çok önemli 2 puan kaybeden Fenerbahçe, derbide hata yapmayarak lider Galatasaray'ın puan kaybını bekleyecek.

Ezeli rekabette 359. randevu

Beşiktaş ile Fenerbahçe, tarihlerinde 359'uncu kez karşı karşıya gelecek. 99 yıllık rekabette geride kalan 358 maçta Fenerbahçe 134, Beşiktaş ise 127 galibiyet elde etti. İki ekip arasında oynanan 97 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe, 497 kez fileleri havalandırırken Beşiktaş rakip filelere 456 gol bıraktı.

Lig maçlarında da Fenerbahçe üstün

Beşiktaş ile Fenerbahçe, lig tarihinde daha önce 135 kez birbirine rakip oldu. Oynanan bu karşılaşmalarda Fenerbahçe 48, Beşiktaş ise 42 kez sahadan galip ayrıldı, 45 maçta ise puanlar paylaşıldı. Bu maçlarda iki takım da rakip filelere 156 gol bıraktı.

İki takım arasında ligde oynanan son 10 karşılaşmada ise Beşiktaş 3 galibiyet elde ederken; Fenerbahçe sahadan 2 kez galip ayrıldı. İki ekip arasında son 10 karşılaşmanın 5'i ise beraberlikle sonuçlandı. Ligin ilk yarısında Tüpraş Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada ise Fenerbahçe, rakibini 3-1 mağlup etmişti.

Kariyerinde 13. Fenerbahçe karşılaşması olacak

Beşikaş - Fenerbahçe derbisinin hakemi Volkan Bayarslan, kariyerinde 13. kez bir Fenerbahçe maçında düdük çalacak. Fenerbahçe, Volkan Bayarslan'ın yönettiği 12 karşılaşmada 10 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. Fenerbahçe, Volkan Bayarslan'ın yönettiği maçlarda tek mağlubiyetini 7 Nisan 2024 tarihinde Galatasaray'a karşı oynadığı Süper Kupa karşılaşmasında aldı. Sarı-lacivertli ekip, o karşılaşmaya U19 takımıyla çıkmış ve 3. dakikada sahadan çekilmişti. Volkan Bayarslan ayrıca 2 Ekim 2022 tarihinde Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmayı da yönetmiş ve o karşılaşma golsüz eşitlikle sona ermişti.

Fenerbahçe'de tek eksik

Sarı-lacivertli ekipte Beşiktaş derbisi öncesinde tek eksik bulunuyor. Fenerbahçe'de menisküs ameliyatı olan Jayden Oosterwolde, Beşiktaş derbisinde forma giyemeyecek.

7 oyuncu sarı kart sınırında

Fenerbahçe'de Beşiktaş derbisi öncesinde 7 oyuncu kart sınırında yer alıyor. Sarı-lacivertli ekipte Rodrigo Becao, Ferdi Kadıoğlu, Mert Müldür, Dusan Tadic, Cengiz Ünder, Edin Dzeko ve Michy Batshuayi, kart görmeleri durumunda ligin 35. haftasında oynanacak olan Konyaspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Kadro, tek isim dışında netleşti

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Beşiktaş ile oynanacak karşılaşmaya çıkaracağı ilk 11 için çalışmalarını sürdürüyor. Tecrübeli teknik adam, ilk 11'de 10 ismi netleştirmiş durumda. İdeal kadrosunu bozmayı düşünmeyen Kartal'ı düşündüren tek konu ise Sebastian Szymanski'nin son haftalardaki formsuzluğu. Tecrübeli teknik adamın derbi maçta Polonyalı oyuncuyu yedek başlatabilme ihtimali bulunuyor. Sebastian Szymanski'nin karşılaşmaya yedek başlaması durumunda ilk 11'de Mert Hakan Yandaş ya da Cengiz Ünder'in yer alması bekleniyor. Yapılacak son antrenmandan sonra kararını verecek olan İsmail Kartal'ın Beşiktaş karşısında sahaya sürmeyi düşündüğü ilk 11 şu şekilde;

"Livakovic - Osayi-Samuel, Becao, Djiku, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Fred, İrfan Can Kahveci, Szymanski (Mert Hakan Yandaş), Tadic, Dzeko."