Spor

Fenerbahçe'de tarihi gün

Fenerbahçe yönetimi, Süper Lig'den çekilme dahil alınacak aksiyonları değerlendirmek üzere bugün çoğunluk sağlanmaması halinde 9 Nisan'da olağanüstü toplanacak

02 Nisan 2024 08:17

Fenerbahçe, tarihi bir güne hazırlanıyor. Trabzonspor maçında yaşanan olaylar sonrası Süper Lig’den çekilme ve futbol faaliyetlerinin durdurulması başta olmak üzere kritik kararların alınacağı olağanüstü genel kurul, bugün 17.00’de yapılacak.

Fenerbahçe Kulübü ve Türk sporu açısından tarihi bir gün yaşanacak.

Sarı Lacivertli kulüp, Trabzonspor maçında yaşanan olaylar sonrası Süper Lig’den çekilme ve futbol faaliyetlerinin durdurulması başta olmak üzere kritik kararların alınacağı olağanüstü genel kurulu bugün saat 17.00’de yapacak. Fenerbahçe yönetimi, Süper Lig'den çekilme dahil alınacak aksiyonları değerlendirmek üzere bugün çoğunluk sağlanmaması halinde 9 Nisan'da olağanüstü toplanacak.

Ülker Stadyumu’ndaki toplantıya binlerce üyenin katılması bekleniyor. Kritik zirve başkan Ali Koç’un konuşmasıyla başlayacak. Ardından üyeler söz alıp fikirlerini dile getirecek. Yönetim bunları değerlendirecek ve ardından hangi yolun seçileceğine dair oylama yapılacak.

Başkan Ali Koç, genel kurul öncesi Samandıra’da futbolcularla ve teknik heyetle buluştu. Dzeko, Tadic, Mert Hakan ve İrfan Can Kahveci, Koç ile yöneticilere takımın haksızlığa uğradığını, Trabzon deplasmanından kenetlenmiş şekilde döndüklerini söyledi.

Oyuncular ve teknik direktör İsmail Kartal, tüm kulvarlarda sonuna kadar mücadeleye hazır olduklarını belirtti. Ali Koç’un, alınacak kararlar doğrultusunda da hiçbir şey yapmama gibi bir durumun ihtimal dahilinde olmadığını teknik ekip ve futbolculara anlattığı kaydedildi.

Kongre gündemi

1- Açılış,

2- Genel Kurul Başkanlık Divanı Seçimi,

3- Saygı Duruşu,

4- İstiklal Marşı,

5- 17 Mart 2024 gecesi oynanan Süper Lig müsabakasında meydana gelen olaylar ve son dönemde Türk futbolunda yaşananlara istinaden Futbol A Takımımızın Süper Lig’den çekilmesi dâhil, alınacak aksiyonların değerlendirilmesi,

6- Kapanış.

Ligden çekilme kararı alınırsa ne olacak?

Lig'den çekilme durumuyla ilgili TFF talimatlarının 24. maddesi şu şekilde:

MADDE 24 - PUAN SİLİNMESİ, LİGDEN ÇIKARILMA ve ALT KÜMEYE İNDİRME (1)

Aşağıdaki hallerde puan tenzili yapılır, takım lig dışı bırakılır ve bir alt kümeye indirilir:

Bir lig devresinde müsabaka kıyafeti ile belirlenen ve ilan olunan saatte sahaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.

Adana Demirspor maçının biletleri satışa çıkmadı

Fenerbahçe'nin 3 Nisan Çarşamba günü Adana Demirspor ile oynayacağı 31. hafta maçının biletleri, olası ligden çekilme senaryosu göz önünde bulundurularak satışa çıkarılmadı.

Aynı zamanda, 7 Nisan Pazar günü Galatasaray ile oynanacak olan Süper Kupa maçının biletleri de henüz satışa sunulmadı.

Kulüp Başkanı Ali Koç, Süper Kupa maçı için taraftarlara, genel kurul toplantısının sonuçlarını beklemeleri gerektiğini ve bu süreçte bilet alımından kaçınmalarını önerdi.