Spor

Fenerbahçe’de Dominik Livakovic transferi yine ertelendi

23 Ağustos 2023 15:38

Fenerbahçe'de yılan hikayesine dönen Dominik Livakovic transferi bir kez daha ertelendi. 

Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme turunda Astana’yı geçen Zagreb, 3. ön elemede Yunan ekibi AEK ile karşılaştı. İlk maçı 2-1 kaybeden Zagreb, deplasmandaki maçta 2-2’lik beraberlikle ayrılınca Şampiyonlar Ligi’ne erken veda etmek zorunda kaldı.

Sözcü'nün aktardığına göre Şampiyonlar Ligi ön eleme turları boyunca Fenerbahçe’yi bekleten Hırvat kulübü, bu kez de yarın Avrupa Ligi play-off turunda oynayacakları Sparta Prag maçına da Livakovic ile sahaya çıkmak istediklerini sarı lacivertli kulübe iletti.

Zagreb’in Şampiyonlar Ligi elemesinde AEK’ya elenmesinin ardından, 28 yaşındaki kalecinin hafta içinde İstanbul’a gelerek resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyordu.

Ancak Sparta Prag ile oynayacakları maç öncesinde basın toplantısı düzenleyen Zagreb’in yeni teknik direktörü Jakirovic, Livakovic’in takımda kalıp kalmayacağı ve Avrupa Ligi maçında kaleyi kimin koruyacağına dair yöneltilen soruya şu yanıtı verdi:

“Livakovic mi? Şimdilik Zagreb’de ve bugünkü bilgilere göre; Livakovic yarın kalede olacak.”

Dinamo Zagreb’in bu talebine karşı, Fenerbahçe yönetiminin nasıl bir karar vereceği henüz bilinmiyor.

Öte yandan, Hırvat basınından Sportske’de yer alan haberde ise Livakovic’in yüzde 99 ihtimalle Prag maçında sahada olmayacağı iddia edildi.

Muhabir Davorin Olivari’nin paylaştığı bilgide Jakirovic’in, “Livakovic şimdilik Zagreb’de” sözünün doğru olduğu, ancak akşam saatlerinde kulüp binasına giderek ayrılığını resmileştireceği belirtildi.