Ekonomi

Fed, faiz indirimi için tarih verdi

08 Mart 2024 19:21

Fed Başkanı Jerome Powell, faiz indirimlerine işaret ederek enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde düşmesi durumunda kısıtlamanın azaltılabileceğini belirtti. Powell, haziran ayında ilk indirimin yapılacağını ve toplamda dört indirimin olabileceğine işaret etti.

Powell, Senato Bankacılık Komitesi'nde yaptığı sunumun ikinci gününde de faiz indirimlerinin enflasyon sinyalleriyle birlikte gelebileceğini söyledi. Powell, faiz indirimlerinin ne zaman gerçekleşebileceğini belirtmezken, bu durumun yakın olduğunu ifade etti. CNN'in aktardığı habere göre Powell, faizler ve enflasyonla ilgili soruya cevap verirken indirimlerin ekonomiyi resesyona sürüklememek için yapılacağını vurguladı.

Şubatta en yüksek getiri sağlayan BIST 100 endeksi oldu

Finansal piyasaların Fed politikası beklentilerinin önemli ölçüde değiştiği bir dönemde konuşan Powell, vadeli işlem yapan yatırımcıların Fed'in faiz indirimlerine mart ayında başlayacağını ve bu yıl 6 ya da 7 kez indirim yapacağını düşündüğünü, ancak şu anki görünüme göre ilk indirimin haziran ayında gerçekleşeceğini ve 2024 yılına kadar toplamda dört indirim yapılacağını söyledi.

Powell ayrıca enflasyonun düşme eğiliminde olduğunu ve Fed'in henüz kesintiye gitmeye hazır olmadığını belirtti.