Gündem

Fatih Erbakan'dan ittifak ortağı AKP’ye “kırmızı çizgi” mesajı: İmzaladığımız mutabakat metninin takipçisi olacağız

20 Haziran 2023 09:59

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "AK Parti'yle seçim döneminde imzalamış olduğumuz mutabakat metnindeki maddelerin uygulanmasının takipçisi olacağız” dedi. Erbakan, “Ekonomi, sosyal politikalar, dış politika alanında Yeniden Refah Partisi olarak kırmızı çizgilerimizi ifade ettiğimiz bu protokole hükümetin, yeni kabinenin bağlı kalmasını ve bunları uygulamasını ümit ediyoruz” mesajını verdi.

Kocaeli’de partisinin Başiskele ilçe teşkilatında partililerle bir araya gelen Erbakan, daha sonra Gölcük İlçe Başkanlığının açılış törenine katıldı.

Erbakan, TBMM’de 5 milletvekiliyle de olsa milletin derdine derman olmanın öncelikli hedefleri olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"AK Parti'yle seçim döneminde imzalamış olduğumuz mutabakat metnindeki maddelerin uygulanmasının takipçisi olacağız. Ekonomi, sosyal politikalar, dış politika alanında Yeniden Refah Partisi olarak kırmızı çizgilerimizi ifade ettiğimiz bu protokole hükümetin, yeni kabinenin bağlı kalmasını ve bunları uygulamasını ümit ediyoruz. Çünkü bunlar milletin faydasına, milletin hayrına olan adımlardır. Milletimiz 14 ve 28 Mayıs'ta üzerine düşeni yaptı. Tüm sıkıntılara, hayat pahalılığına, geçim derdine, yoksulluğa, işsizliğe, ekonomik açıdan son derece bunalmış olmasına rağmen FETÖ'cülere, PKK'lılara, LGBT'cilere, tarihi, inancı, değerleriyle kavgalı olanlara ülkeyi teslim etmemek için üzerine düşeni yaptı. Şimdi yeni kabinenin görevi de bu fedakarlığı gösteren milletimizi bir an evvel ekonomik sıkıntılardan, işsizlikten, geçim derdinden, enflasyondan, hayat pahalılığından kurtarmak için gerekli adımları atmasıdır."