Gündem

Fatih Altaylı: Taşkesenlioğlu ailesini hatırlattığı için Dilan Polat’a teşekkürler

17 Ekim 2023 11:07

Gazeteci Fatih Altaylı, kara para aklama suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan Dilan Polat üzerinden eski AKP Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun, hakkında “mal varlığını aklama” suçlamasıyla soruşturma açılan eski eşi THK Üniversitesi eski Rektörü Ünsal Ban’ın davasını hatırlattı.

“Polat ailesi sayesinde bir başka aileyi de hatırladık, onun için de bir teşekkürü hakkediyorlar” diyen Altaylı, yazısında şunları kaydetti:

"Tam bir hırsızlar çalarken değil, paylaşırken kavga ederler olayıydı aslında. Ünsal Ban, Zehra Taşkesenlioğlu’nu gizlice kaydedip sızdırdı. Pislik Zehra Taşkesenlioğlu’nun Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı ağabeyi Ali Fuat Taşkesenlioğlu’na uzandı. Menfaat karşılığı halka arz onayları verdiği iddiaları ortaya atıldı. Sonra Ünsal Ban yakalanıp içeri atıldı ve iddialar unutuldu. Birkaç ay önce Ünsal Ban’ın davası vardı. Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu davada tanıklık etti. Kocasının suç işlediği birçok olaya şahit olduğunu anlattı. Detaylı bilgiler verdi. Peki, milletvekili hanımefendi ne yapmıştı bunlar karşılığında? Boşanırken bu karanlık servetten payını istemişti sadece. Davanın ikinci celsesinde ise Ünsal Ban’ın avukatı Ersan Şen, AK Parti milletvekili Taşkesenlioğlu’na Ünsal Ban’a verdiğini iddia ettiği 2,5 milyon doları nasıl kazandığını sordu. Yanıt elbette yoktu. Hanımefendi susma hakkını kullandı.

İşin aslı, özeti şudur. Ünsal Ban eşinin ifadesi ile ‘çaldıklarını’ adil bir şekilde paylaşmayı kabul etseydi bunları hiç öğrenemeyecektik. Ne soyulan üniversiteden, ne yurt dışına çıkarılan servetten, ne Yunanistan’da edinilen mülklerden, ne 4,5 milyon dolarlık yattan haberimiz olacaktı, ne de SPK’daki rezaletlerden. Şimdi bu rezaleti de yeniden hatırlıyoruz. Belki hâlâ bir nebze adalet vardır umuduyla…”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.