Gündem

Fatih Altaylı: Suudi Arabistan’da Türk yapımcıya verilen büyük ödül çok önemli bir siyasi anlam taşıyor

“Yıllar önce FETÖ’nün Türk yapımcılarını hedef alan operasyonunun boş yere yapılmadığını o gün de söylemiştik, bugün de bu durum çok net ortada”

25 Ocak 2024 11:10

Gazeteci Fatih Altaylı, Geçen hafta, Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde düzenlenen bir ödül töreninde yapımcısı Türk olan Crystal adlı diziye “Yılın En İyi Dizisi” ödülü verilmesinin “önemli bir siyasi alam” taşıdığını söyledi.

Suudi Arabistan ile Türkiye arasında yaşanan Süper Kupa krizini hatırlatan Altaylı, şunları kaydetti:

“Cyrstal dizisinin Türk yapımcısına verilen bu büyük ödül bana göre çok önemli bir siyasi anlam taşıyor. Suudiler, Türk Futbol Federasyonu’nun ve iki kulüp yönetiminin büyük beceriksizlik ve büyük basiretsizlik örneği sergileyerek iki ülke ilişkilerinde yarattığı krizi aşmak istiyorlar ve meseleyi uzatmaktan yana değiller. Bunu da bir Türk dizisinin bir Türk yapımcı tarafından yapılan remake’ine büyük ödül vererek gösteriyorlar, ‘Biz o krizi geride bıraktık. Büyütmek istemiyoruz. Beceriksiz bir federasyon başkanı ilişkilerimizi bozmuş olmasın’ mesajı yolluyorlar ve ‘Türkiye karşı bir gelişme yok, hak eden Türk’e ödül bile vermekten kaçınmıyoruz’ diyorlar. Bu önemli bir mesajdır. Ve bu mesaj Türkiye’nin giderek en önemli diplomatik gücü haline gelen Türk dizileri aracılığı ile veriliyor.

Bence bu sektörü hiç küçümsemeyin. Yıllar önce FETÖ’nün Türk yapımcılarını hedef alan operasyonunun boş yere yapılmadığını o gün de söylemiştik. Bugün de bu durum çok net ortada.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.