Seçim 2024

Fatih Altaylı: Özgür Özel, iktidara hayatında unutamayacağı bir 1 Nisan şakasını yapmış, yeni bir liderdir!

"İmamoğlu, Erdoğan'a karşı kazandı"

01 Nisan 2024 13:24

Gazeteci Fatih Altaylı, resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 35 belediyeyi kazanan CHP'ye ilişkin değerlendirmede bulunarak, "Bugün Özgür Özel, 31 Mart sabahındaki Özgür Özel değildir. İktidara hayatında unutamayacağı bir 1 Nisan şakasını yapmış, yeni bir liderdir!" dedi. Altaylı, İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kazandığı görüşünü savundu. 

Altaylı'nın yazısından ilgili bölüm şöyle: 

"Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı kazandığını söylüyorum dünden beri. Cumhurbaşkanı hem kendisi hem de tüm Bakanlar Kurulu ile yüklendi İstanbul’a. Eski bir bakanını, eski bir bürokratını desteklemek ve kazandırmak için. Yanına kolay yaklaşılmayan bakanlar bile esnaf ziyareti yaptılar İstanbul’da. Sonuç muazzam bir fark oldu. Murat Kurum, tek başına kampanya yürütse idi, belki de fark bu kadar büyümezdi, bilemeyiz. İmamoğlu’nun başarısı müthiş.

İstanbul farkı, üzerine Ankara’daki Altınok hezimeti CHP’yi 1. partiliğe taşıdı. Bu arada farkında mısınız bilmem ama çaktırmadan ve sessiz sedasız bir lider daha tomurcuk vermeye başladı. Adı Özgür Özel. Ama içinde iki parlak yıldızın olduğu bu takımın teknik direktörü de sonuçta Özgür Özel.  1 Nisan Sabahı artık Türkiye’de de, CHP’de de yeni bir liderin doğum günüdür. Ve açıkçası bunu hepimizden önce gören de Cumhurbaşkanı Erdoğan olmuş meğer. Boşuna seçim kampanyasının başından beri Kemal Kılıçdaroğlu’nu özlediğini söyleyip durmuyormuş. Bugün Özgür Özel, 31 Mart sabahındaki Özgür Özel değildir. İktidara hayatında unutamayacağı bir 1 Nisan şakasını yapmış, yeni bir liderdir!"

Yazının tamamını okumak için tıklayın