Politika

Fatih Altaylı'dan Özgür Özel'e: Bir umut gibi görünüyordu, değilmiş; yeni Türkiye’nin yeni CHP’si bu

12 Mayıs 2024 13:28

Gazeteci Fatih Altaylı, iktidara yakınlığı ile bilinen gazeteci Taha Hüseyin Karagöz ve sunucu Buket Aydın'la görüşen CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le ilgili yankılar sürerken Mudanya Belediyesi'nde CHP'lileri hedef gösterdiğini belirttiği AKP'li bir gazetenin yöneticilerinin ağırlanmasına tepki gösterdi.  Altaylı, "Özgür Özel bir umut gibi görünüyordu. Değilmiş. Yeni Türkiye’nin yeni CHP’si bu." görüşünü aktardı. 

Altaylı'nın yazısında konuya ilişkin görüşleri şöyle: 

"CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den tam “CHP lideri” diye bahsetmeye başlamıştım ki, bir hamlesi ile bu vasfını kaybetmeye başladı. Ancak şunu da söylemek isterim ki, bu rezillik CHP’de sadece genel merkezle ve genel başkanla sınırlı değil. CHP’li pek çok belediyede benzer rezillikler yaşanıyor.

Mesela Mudanya’da. Yeni seçilen Başkan Deniz Dalgıç, yıllardır CHP’ye destek olan ve bu yüzden başına gelmedik kalmayan gazetecilerin telefonlarına çıkmazken, yıllardır CHP’ye savaş logosuna Erdoğan fotoğrafı koyacak kadar AKP’li bir gazetenin sahip ve yöneticilerini belediyede kabul ediyor, sosyal medyadan bunlarla çekilmiş fotoğraflarını paylaşıyor.

Altaylı'nın bahsettiği ziyaret- Mudanya Belediye Başkanı Dalgıç'ın Instagram hesabından 

Değişen” CHP’nin değişimden kastı neymiş böylelikle anlıyoruz. Türkiye artık ilkeli insanların değerli olduğu bir ülke değildi. Ve hep söylediğim gibi siyasette artık ilkelerle ilerleyen partiler değil, holdingleşmiş siyasi yapılar vardı. Ama yine de Özgür Özel bir umut gibi görünüyordu. Değilmiş. Yeni Türkiye’nin yeni CHP’si bu. Satılık olanın, parayla satın alınabilenin, fiyatı olanın daha çok sevildiği yeni Türkiye’nin yeni CHP’si."

Yazının tamamını okumak için tıklayın 

Ne olmuştu? 

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin AKP’den devraldığı Bursa Büyükşehir Belediye’sinde bir atama iddiası sosyal medyada gündem oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey'in yeğeni Furkan Bozbey'i belediyenin iştiraklerinden Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji'ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak atadığı iddia edilmiş kamuoyunda büyük tepkiye yol açmıştı. 

TIKLAYIN - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den "akraba atamaları" açıklaması

 Daha sonra AKP iktidarına yakınlığıyla ve sosyal medyadan insanları hedef göstermeleriyle tanınan gazeteci Taha Hüseyin Karagöz’ün CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etmesi tepki topladı

TIKLAYIN - Özgür Özel'in Taha Hüseyin Karagöz ile görüşmesine büyük tepki: "Bu yumuşama değil, duruş bozukluğudur; keşke, yargı mağduru bir KHK'lı ile görüşseydi..."

Gazeteci Yılmaz Özdil, Özel'in genel başkan seçilir seçilmez ilk aradığı gazetecinin Buket Aydın olduğunu öne sürdü.

TIKLAYIN - Yılmaz Özdil: Özgür Özel'in genel başkan seçilir seçilmez ilk arayıp teşekkür ettiği gazeteci Buket Aydın'dı