Politika

Fatih Altaylı'dan İyi Parti'ye: Olmayan şeyin başında kimin olduğunun da önemi yoktur

04 Nisan 2024 16:21

Gazeteci Fatih Altaylı, 31 Mart seçimlerinde tek bir şehirde kazanan İyi Parti'de başlayan istifalara ve genel başkan Meral Akşener'in açıkladığı olağanüstü kongreye ilişkin olarak, "İYİ Parti yazmak kağıt israfıdır" yorumunu yaptı. 

Altaylı kendi internet sitesinde kaleme aldığı yazıda şu ifadeleri kullandı: 

"Meral Hanım başarılı oldu. Partinin intihar girişimi başarıya ulaştı. Geçen Mart ayında yüzde 19’lara çıkan parti, şu anda 3’lerde ve bunu da birkaç yerdeki doğru adayın yerel performansına borçlu. İstanbul’da oy oranı 0,6, Ankara’da 0,9, en iddialı adayını koyduğu İzmir’de 3,6 oranında oy alabildi. Biliyorum ki, pek çok parti yöneticisi dahi Ankara ve İstanbul’da kendi adaylarına oy vermedi. Şimdi bu parti kongreye gidiyor. Akşener aday olacak mı olmayacak mı tartışmaları var. Boşuna kendinizi yormayın. Olsa da bir şey fark etmez, olmasa da! İyi bir umut olarak doğan İYİ Parti artık yoktur.

Olmayan şeyin başında kimin olduğunun da önemi yoktur. Emin olun, eğer kağıda basılı bir gazetede yazıyor olsa idim, bu yazıyı da yazmazdım. Bu saatten sonra İYİ Parti ile ilgili yazılacak cümleler sadece kağıt israfıdır."

Yazının tamamını okumak için tıklayın