Spor

Fatih Altaylı'dan Ali Koç'a: Fenerbahçe'yi babanın sana aldığı bir oyuncağa çevirdi; mesele şampiyonluk değil adamlık!

"Galatasaray tam kadro çıkar ve 10-0 kazanırsa tarihe böyle geçer"

07 Nisan 2024 11:27

Gazeteci Fatih Altaylı, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a yönelik “Türkiye’nin en büyük taraftara sahip, en saygın, en başarılı ve köklü iki kulübünden birini, babasının kendisine aldığı bir oyuncağa çevirme” eleştirisinde bulundu. Altaylı, “Şampiyonluklar gelir geçer. Mesele adamlıktır” dedi.

Altaylı, yazısında bugün Şanlıurfa’da oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçına ilişkin kaleme aldığı yazısında “son yılların en anlamsız, en manasız maçı” dedi.

Fenerbahçe kongresinde hiçbir şey olmadığını belirterek, “Bırakın ligden çekilmeyi, o yetkiyi de talep etmedi. Çünkü o zaman sorumlu olacaktı. Boşa sallamak kolay olmayacaktı” diye çıkışan Altaylı, “Ama kongreden sonra ‘Kupa finaline çıkmayacağız’ dedi. Sonra o kararını da değiştirdi. ‘U 19 takımıyla çıkacağız’a çevirdi. Keşke bunu rakip kulübün başkanı ile konuşup ortak karar olarak alsalardı”” görüşünü aktardı.

Altaylı, “Bugün sahaya nasıl çıkacaklar bilmiyoruz. Ali Koç’a kalmış. Ama Aziz Yıldırım’a katılıyorum. Bu tarzıyla, bu yanlış bir iştir. Galatasaray tam kadro çıkar ve 10-0 kazanırsa tarihe böyle geçer. Genç takım, U bilmem kaç takım kimse hatırlamaz” diye yazdı.

Sarı lacivertli takımın Galatasaray'la oynanacak Süper Kupa maçı için U19 takımıyla Şanlıurfa'ya gideceği açıklanmış; ayrıca takımın 2 sene de Türkiye Kupası'na katılmayacakları duyurulmuştu.

TIKLAYIN - Fenerbahçe kararı bildirdi: Maç ertelenmez ve yabancı hakem atanmazsa Süper Kupa'ya U19 ile çıkacağız!

TIKLAYIN - Galatasaray Başkanı Özbek'ten Süper Kupa çağrısı: Ben isterim ki Fenerbahçe tam takım gelsin

TIKLAYIN - Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe yönetimine Süper Kupa tepkisi: U19 takımıyla çıkmak, korkakça bir çözümdür

TIKLAYIN - TFF'den Fenerbahçe ve Süper Kupa açıklaması