Gündem

Fatih Altaylı: Cumhurbaşkanı ve bakanları Togg kullanmalı

18 Kasım 2023 12:51

Gazeteci Fatih Altaylı, Mercedes Benz'in İsrail'deki yardım kuruluşlarına 1 milyon dolar göndermesini hatırlatarak, "Millete boykot çağrısı yaparken, kendisi Mercedes makam otomobili ile dolaşan Diyanet İşleri Başkanı ve “Yeterince yerli markası da olan bir pazar. Yani biz gerçekten Türkiye’de İsrail’i destekleyen markalara mecbur ve muhtaç da değiliz. Dolayısıyla özellikle boykot hareketinin daha yaygın bir şekilde yapılmasına da gayret göstermeliyiz.” diyen Bilal Erdoğan da bu çağrıların muhatapları arasında idi.

Aslına bakarsanız, boykot çağrılarından bağımsız olarak ben Türkiye’de Cumhurbaşkanı’nın yerli malı kullanma konusunda örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle de “makam otomobili” konusunda" diye yazdı.

Dünyada otomobil üretimi ve kendine ait markaları olan ülkelerin liderlerinin makam otomobili olarak o ülkenin markasını kullandığını kaydeden Altaylı, "Bu yüzden de Türkiye’de Cumhurbaşkanı’nın ve Bakanların Togg kullanması aslında en doğrusu. Özel yapım, belki biraz uzatılmış, zırhlı Togg’lar Cumhurbaşkanı’na ve Bakanlara tahsis edilebilir ve sadece seçim dönemlerinde değil, sürekli olarak kullanılabilir. Çok da iyi olur.

Böylece başka ülkelerin başkanlarına hediye edildiği zaman da “Sen kendin kullanmıyorsun niye bana hediye ediyorsun” sorusu ile muhatap olunmaz" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...