Gündem

Eyüpsultan'da 20 kediye kezzap atarak işkence eden kişi tutuklandı: "Ciddi bir şey yapmadım" dedi

07 Ağustos 2023 20:33

İstanbul Eyüpsultan'da, toplam 20 kediye kezzap ve asit döktüğü belirlenen şüpheliye, 91 bin 80 lira para cezası kesilmişti. Adliyeye getirilen şüpheli Murat Ö., "bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etme" ve "acımasız ve zalimce muamelede bulunma" suçlarından tutuklandı. Gazetecilerin sorusuna cevap veren Murat Ö., bahsedildiği kadar ciddi bir şey yapmadığını savundu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Mobil Park ekiplerince Eyüp Sultan Camisi çevresinde sokak hayvanlarının üzerine döktüğü asitlerle birlikte yakalanan şüpheli Murat Ö.'nün (44) Eyüpsultan Polis Merkezi Amirliği'ndeki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye getirilen şüpheli, savcılıktaki ifadesinin ardından "bir ev hayvanına veya evcil hayvana işkence etme" ve "acımasız ve zalimce muamelede bulunma" suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Buradaki işlemleri tamamlanan şüpheli Murat Ö. tutuklandı.

Yanlış anlaşılmalar olayı büyütmüş

AA'da yer alan habere göre, adliye çıkışındaki basın mensuplarının "Pişman mısınız? Neden kedileri asitle yaktınız?" diye sorduğu şüpheli, yanlış anlaşılmaların olayı büyüttüğünü iddia etti.

Murat Ö., bahsedildiği kadar ciddi bir şey yapmadığını savunarak, "Sadece hayvanları, güvercinleri kovdukları için bunların beslenmelerine kızdım. Her gün özel memur gibi besliyorlar. Kedileri besliyorlar, onların kudurmasına sebep oluyorlar. Burada büyük bir yanlış anlaşılma var. Benim yaptığıma ek, abartılı olarak bu işi daha da devam ettiren birileri olduğundan şüpheleniyorum" diye konuştu.

Asitlerle birlikte yakalanmıştı

İlçe Emniyet Müdürlüğü Mobil Park ekiplerinin Asayiş Şube Müdürlüğü Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliğine, Eyüp Sultan Camisi çevresinde bir kişiyi sokak hayvanlarının üzerine döktüğü asitlerle birlikte yakaladıklarını bildirmesi üzerine harekete geçilmişti.

İhbarın yapıldığı bölgeye giden ekipler, şüpheli Murat Ö'yü Eyüpsultan Polis Merkezi Amirliğine getirmiş, nöbetçi cumhuriyet savcısı, Murat Ö'nün ifadesinin alınması ve şüphelinin yarın savcılığa mevcutlu getirilmesi talimatını vermişti.

Toplam 6 suç kaydı bulunan şüpheliye kedilere zarar verdiği gerekçesiyle toplam 91 bin 80 lira idari para cezası da uygulanmıştı.

TIKLAYIN | Kedilere para ve kezzap döken caniye, 91 bin lira para cezası!